Eutanasian valhe kuolemasta

  • Eutanasia valehtelee kuolemasta
    Eutanasia valehtelee kuolemasta
  • YLE uutisten sivuilta löydämme sanat : "Suomessa itsemurhan avustaminen ei ole rikos. Erona eutanasiaan on, että potilas annostelee silloin itse lääkkeet, jolla hän elämänsä päättää." (linkki)
Matt. 10:21 "Ja veli antaa veljensä kuolemaan ja isä lapsensa, ja lapset nousevat vanhempiansa vastaan ja tappavat heidät."

 

Media myllyttää meitä ja muokkaa omalla propagandallaan ajatusmaailmaamme - nyt on vuorossa eutanasia, armokuolema. Tämä annetaan meille juuri kaiken inhimillisyyden sekä myötätunnon nimissä. Mutta mistä oikeastaan on kyse?

Vihreiden hyväksymä eutanasian periaateohjelma kuohuttaa mediaa (http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/kotimaa/2477/vihreat_hyvaksyivat_...) - luodaan vastakkain asetelmaa jopa räikeiden uutisointien avulla. Päivi Räsänen väittelee Esko Valtaojan kanssa eutanasiasta vastustaen sitä, ja tällä personoidaan eutanasian vastustajat määrätyn henkilön mukaisiksi. Tavallaan sanotaan "Eihän kukaan muu vastusta eutanasiaa kuin "hihhuli-uskovaiset"" - tähän media juuri pyrkii, saadakseen vastakkain asettelulla väritettyä eutanasiaa puolustavat "normaaleiksi". Onko tämä median tehtävä? Muokata kansan ajatusmaailmaa, eikä kriittisesti informoida kansaa sitä koskevista asioista?

Eutanasia on kuoleman aikaansaaman vapauden ihannointia. Jo muinaisessa Roomassa pidettiin kunniallista kuolemaa arvostettuna, olkoonkin että sen luonne saattoi olla täysin itsemurhan kaltainen. Ihmisen häpeä siitä, miten hän kuolee - tai miksi, asetti ihmisen omakohtaisen päätäntävallan piiriin siitä, miten ja milloin ihminen haluaisi kuolla. Takana on ihmisen häpeän sekä kivun luoman pelon pakeneminen. Ihminen ei ole muuttunut - nyt oikeutusta "avustetulle itsemurhalle" haetaan inhimillisistä perusteista, sekä ihmisarvoon liittyvistä tekijöistä. Puhumme koko ajan ihmisarvon mukaisesta kuolemasta.

Kuolema on tullut ihmiselle pakopaikaksi kipua ja tuskaa kohtaan. Tällaisella väärennetyllä ja valheellisella kuoleman ihannoinnilla - kun sitä rinnastetaan kipuun sekä häpeään - ihminen vääristää kuoleman ihannoitavaksi ja vapauttavaksi tieksi - jonka jälkeen ihminen olisi vapaa tuskasta ja kivusta. Tämä on suurin valhe joka ihmiselle voidaan antaa.

Ihminen on Jumalan luoma, ja jokainen ihminen on Jumalan edessä mittaamattoman kallis. Jumala ei tahdo että kukaan ihminen joutuu kadotukseen kuoleman jälkeen, vaan Jumala tahtoo pelastaa meidät synnin tuomiolta Jeesuksen Kristuksen uhrin kautta. Kristus tehtiin synniksi, että me Hänessä saisimme vapautuksen synnin tuomiosta.

Kuolema ei vapauta ketään. Raamattu puhuu viimeisestä tuomiosta, jolloin kaikkien ihmisten täytyy astua Jumalan valtaistuimen eteen, ja asettua Hänen tahtonsa ja lakinsa mukaisen tuomion alaisiksi. Kukaan ihminen itsessään ei selviä tästä tuomiosta. Vain Kristuksen aikaansaama pelastus siirtää ihmisen pois Jumalan tuomion alaisuudesta. Ilman Kristusta ihminen on kadotettu ja iankaikkisesti Jumalasta eroon tuomittu.

Mihin eutanasia siis pyrkii? Tämän päivän lääketieteen sekä sen yhteydessä käytettävien laitteiden mahdollisuus on pitää ihmistä elossa pelkkien laitteiden avulla. Tässä merkityksessä olemme menettäneet luonnollisen kuoleman merkityksen, ja lääketieteen kyky pitää ihmistä elossa on tuhonnut luonnollisen kuoleman merkityksen. 

Tämän vastapainoksi on syntynyt inhimillinen ajatusmaailma, jossa kuolemaa pidetään kivun ja tuskan päätöksenä. Kuolema vapauttaa sairaan potilaan kivuista ja näin päästää kärsivän pois fyysisen kivun alaisuudesta. Tämä kuva on valheellinen. Vaikka fyysinen kipumme lakkaakin fyysisessä kuolemassa, me silti joudumme vastakkain Jumalan itsensä kanssa. Täten on äärimmäisen petollista luoda kuva kuoleman aikaansaamasta "ikuisen-rauhan"-tilasta, sillä sitä kuolema ei ihmiselle anna. Jokainen ihminen astuu Jumalan eteen, ja siksi kuolema on erittäin vakava asia, jota ei saisi värittää fyysisestä kivusta vapauttavana tilana. Paetessamme fyysistä kipuamme, väheksymme iankaikkisen tuomion tilaa - tai jopa tarkoituksella kiellämme sen.

Jumala antoi Poikansa Jeesuksen - että meidän elämämme saisi sen luonnollisen sekä iankaikkisen muodon, jonka Jumala on sille tarkoittanut. Kuolinvuoteellaan oleva ihminen saa avun Jumalalta, kuolema ei ole apu. Sisäinen rauha sekä pelastus Kristuksessa ovat paljon tärkeämpi asia kuin fyysisen kivun pakeneminen kuolemaan.

Mihin eutanasia siis pyrkii? Eutanasia puhuu inhimillisyydestä ja myötätunnosta, mutta se valehtelee ihmiselle kuolemasta kauniina paikkana, jossa ei ole enää kipua eikä tuskaa. Raamattu sanoo, että he jotka ovat ottaneet vastaan pelastuksen Jeesuksessa - ovat vapaat Kristuksen uhrin tähden Jumalan osoittamasta tuomiosta syntiä kohtaan - VAIN HE saavat levon Jumalan hyvyydessä, rakkaudessa sekä pyhyydessä.

Raamatun ilmoitus on selkeä. Ihmiselle ei ole annettu auktoritatiivista valtaa suorittaa kuolemaa aikaansaavaa saattohoitoa tai ns. lähtörauhaa. Nyt Suomessa vaikuttava keskustelu on siirtymässä eutanasian (sairaalle suoritettavan armokuoleman) puoltamiseen, ja täten kuoleman valta siirretään ihmisen itsensä vallanpiiriin. Lääketieteellinen keinotekoinen ”elossa-pitäminen” on syrjäyttänyt luonnollisen kuoleman, ja tilalle on tuotu "eutanasian" nimellä kulkeva ”lähtörauha”/ ”saattohoito”. On myös kritisoitu lääkinnän vähentämiseen johtavan ”saattohoidon” moraalisia ja eettisiä syitä (potilaan kuolemaa edistävää ja siihen johtavaa tarkoituksellista toimintaa) – kuten, johtaako hoitotoimenpiteistä pois siirtyminen (niiden tarkoituksellinen vähentäminen) kuoleman tarkoitukselliseen edistämiseen esim. vanhusten kohdalla? Onko hoitohenkilökunnalla mahdollisuus (oikeus) määrättyjen lääkärin antamien toimenpiteiden johdosta lakkauttaa hoitotoimenpiteitä ja näin nopeuttaa potilaan kuolemaa?

Eutanasia on valhe - valhe jossa kuolemasta tehdään ihmiselle pelastus.

Valitse totuus - valitse Jeesus.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Jyrki Soini

Kiitos Petri. Valistus on tarpeen.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Mielenkiintoista tahi -kiinnotonta kirjoitusta.

Ihminen, joka on parantumattomassxa tilassa sekä kärsii hirvittävistä tuskista koko ajan saattaa olla toista mieltä eutanasiasta. Ehkäpä hän haluaa tavata herransa enemmin kuin myöhemmin, jos hän selviää vaikkapa kaksi viikkoa vähemmillä tuskilla.

Minä olen itse kokenut jalkaleikkauksen jälkeen sellaisia kipuja, että en ole uskonut niitä olevankaan. Jalkaa ei särkenyt, koska se on ilmaisu, joka vähättelee sitä infernaalista kipua kautta koko vartalon. Hampaat löivät hallitsemattomasti loukkua koko ajan. Olisin mielihyvin vaikka ampunut itseni saadakseni tuskan loppumaan. Ns. kivunlievitys oli aivan perseestä. Vain nukutus ja leikkaussaliin toimitus auttoivat.

Äärimmäisessä tuskassa olevaa ihmistä ei lohduta jotkut raamatunlauseet eikä sinänsä yhtään mikään.

Käyttäjän PetriKuusela kuva
Petri Kuusela

Kiitos tärkeästä kommentista. Ymmärrän sen, että määrätyissä tilanteissa me haluamme päästä fyysisen kivun tuomasta tuskasta lopettamalla sen jopa kuolemalla. Kuolema ei silti ole pelastus - siksi kirjoitin kuten edellä kirjoitin. Ihmiselämä on paljon suurempien asioiden kokonaisuus. Jumala on rakkaus, joka kärsii sairaan sekä ahdistetun rinnalla, ja antaa ihmiselle myös vapautuksen sietämättömästä fyysisestä kivusta. Mutta Jumala on rakkaus Kristuksessa - että pääsisimme Hänen rakkautensa piiriin uskomalla Jeesukseen.

Itse ymmärrän niin, että VAIN Jumalalla on oikeus asettaa kuolinhetki ihmiselle, ja Hän tekee sen rakkaudessaan, kutsuakseen ihmistä pois vielä suuremman kivun ja tuskan alaisuudesta, iankaikkisesta kadotuksesta.

Eutanasia ei ole vain fyysisen kivun lopettaminen, vaan se on myös vääristyneen valheen luominen tilasta, jossa kuolema olisi rauhan ja levon paikka. Näin Raamattu ei opeta. Siksi kirjoitan näin.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Sinulla on vapaus uskoa näin ja kieltäytyä avustetusta kuolemasta. Jos toinen ihminen ei jaa sinun uskoasi ei sinulla ole mitään sanottavaa hänen päätöksistään. Se päätös on vain hänen - ei sinun, ei minun.

Uskovaisilla on se paha vika että he pyrkivät aivopesemään ei uskovia uskoviksi. Ihminen saa elää uskossa, ja ihmisellä on oikeus elää ilman uskoa.

Lakiin pitäisi kirjata kielto kaikkien uskontojen julistamiselle muualla paitsi niille varatuissa tiloissa.

mikael torppa

Kiitos Petri todella hyvästä kirjoituksesta aiheesta eutanasia.

Käyttäjän kuoppari kuva
Ari Kuoppa-aho

"Valitse totuus - valitse Jeesus."
Kritisoit median antamaa kuvaa siitä että eutanasiaa vastustaisi vain "hihhuli-uskovaiset", silti itse vahvistat kyseistä mielikuvaa omalla kirjoituksellasi =)

Toimituksen poiminnat