*

Äärijärjestöt

Äärioikeisto = äärivääristö

Yhdysvallat on maa, joka ylpeilee olevansa vapauden maa ja rohkeuden koti. Todellisuus ei kuitenkaan ole läheskään noin nättiä.

Sen maa valloitettiin alkuperäisasukkailta. Sen valtion rakensivat maahanmuuttajat Tasa-arvosta tai vapaudesta ei ollut monen kohdalla tietoakaan.

- Radikalisoituville rynnäkkökiväärit kotiin?

Antaisitko rynnäkkökiväärin 'pieniä vihreitä miehiä vastaan' henkilölle, jonka tiedetään toimineen esimerkiksi putinistisessa järjestössä ja ehkä olevan jopa Kremlin isännän lojaaleja sudeettimaanmiehiä? Entä uusnatsille tai ISIS-fanille tai paatuneelle anarkistille - et kai?

Osanottoa ja uhoa

Verinen hyökkäys tavallisia lauantai-iltaansa viettäviä ihmisiä vastaan Lontoossa tuli vain pari viikkoa Manchesterin pommi-iskun jälkeen. Valtioiden johtajat eri puolilta maailmaa ovat ilmaisseet tukensa ja osanottonsa briteille.

Äärijärjestöt rakastavat meitä

Eilen oli jälleen yksi surun päivä, joka jättää lähtemättömän tahran historiaan iskuna ihmisyyttä, ja ennen kaikkea, elämää itseään vastaan. Tämä tulee entisestään repimään ihmisiä eri lokeroihin. Pelkoa ja vihaa tullaan lietsomaan. Vastakkainasettelulta ei voida välttyä. Ihminen nousee ihmistä vastaan. 

Kansalaistottelemattomuus

Moraali, hyvä ja paha, oikea ja väärä ovat kovin subjektiivisia asioita. Yrittämällä kohdella kaikki mahdollisimman samanarvoisesti on lainsäädännössä pyrittävä kohti objektiivisuutta. Tällöin yksilöiden ajoittaiset tuntemukset eivät voi vaikuttaa tuomioihin. 

Kuka osaa Ullaa paremmin sen sanoa?

Iltasanomien päätoimittaja osaa kirjoittaa ja kertoa sen niin kuin pitää. Ilman sarvia ja hampaita, sarvilla ja hampailla.

Lukekaa ajatuksella, niin minä tein.

On ääripäitä, joista on puhuttava, niitä ei pidä unohtaa, kumpaakaan. Tätä keskustelua pitää jatkaa, järkevästi, ei puoliksi, eikä toista väheksyen. Ääripäissä ei ole kaunisteltavaa.

Peace and love.

 

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001274402.html

 

Itsekeskeinen monologi jatkuu - peli on vihellettävä poikki

Jälleen keskustellaan aiheellisesti rasismista ja kyvyttömyydestä hallita vihan tunteita. Sosiaalinen media ylläpitää vastakkainasettelua ja huutaa pahaa oloaan.

Hienoa, että keskustelu rasismista,  vihapuheesta ja poliitikkojen yhteyksistä äärijärjestöihin on avannut yhä useamman silmät ja poliisijohtajakin perää jämäkämpää valvontaa ja puuttumista törsäpuheeseen. Poliitikotkin rohkenevat jo osallistua rasismin vastaiseen mielenosoitukseen. Pääministeri ei hyväksy poliitikkojen yhteyksiä äärijärjestöihin.

Marttyyri kuin tilauksesta

Kokonaista kansakuntaa kuohuttaneesta tapahtumasta tuli mieleeni kirjoittaa päivitys. Kerrataanpa tapahtumien kulku. Poliittisen vastustajansa väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi joutunut nuori mies kuolee myöhemmin päähän saamiinsa vammoihin. Poliittiset liittolaiset sekä läheisissä poliittisissa järjestöissä että saman mielisissä medioissa ottavat heti kaiken irti kovasti tunteisiin vetoavasta tragediasta.

 

Suomessa natsihallitus?

..mikäli mediaan ja opposition edustajiin on uskominen.

Viime päivien uutisointi Helsingin asema-aukiolla sattuneeseen pahoinpitelyyn ja sitä seuranneeseen kuolemaan viikon kuluttua tapahtumasta, on muuttunut vähintäänkin erikoiseksi. Ensinnäkin kyseessä on erittäin valitettava nuoren ihmisen kuolema, jossa murhenäytelmää käytetään häikäilemättä politiikan välineenä.  

Lakkautusuhkaiset yhdistykset ja järjestökiusaaminen

Lakkautettavien yhdistysten lista kertoo paljon. Myös sen, missä nykyiset järjestökiusaajat ovat oppineet järjestökiusaajiksi :) 

Lyhyt oppimäärä:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä