Kaikki blogit puheenaiheesta Ajan merkit

Epäonni Espanjan päällä

Tänään 12.10.2017 on Espanjan kansallispäivä. Luin päivän uutisista, että kansallispäivän sotilasparaatiin osallistunut Espanjan Eurofighter-hävittäjä oli pudonnut. Näen tämän jonkinlaisena “ajan merkkinä” Espanjalle.

Toki Espanjassa on sattunut pahempaakin, mutta että kuitenkin moinen juuri kansallispäivänä, Katalonian tilanteesta puhumattakaan. Kaikki me muistamme, että toisen maailmansodan esinäytös käytiin juurikin Espanjassa.

Pirulliset poliitikot voivat olla ihmismassan silmissä karismaattisia

Kuka tahansa kansalainen voidaan määritellä yhteisön viholliseksi. Pirulliset poliitikot voivat olla irrationaalisen ihmismassan silmissä karismaattisia, vaikka puhdas pahuus olisi heidän toiminnassaan koko ajan paljaana esillä. Ihminen on avaruudessa yksin vapaa päättämään tekojensa luonteesta ja niiden päämääristä. Pahoja tekoja tekevät vaaralliset ihmiset voivat päästää laillisesti valloilleen voimia, joista yhteisön on mahdotonta vapautua ilman ruumiskasoja. Silloin valta on päässyt irti ihmiskehosta ja muuttunut hallitsemattomaksi itsetarkoitukseksi vailla mitään mieltä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä