Kaikki blogit puheenaiheesta Aktiivimalli työttömyysturva

Minun aktiivimallini

Aktiivimalli puretaan, kunhan ehditään. Jos jaksetaan. Onhan tässä muitakin kiireitä, ja parempaa tekemistä.

Mitä aktiivimallin tilalle?

Lindströmille ja Soinille vaalikentällä noottia työttömyyden hoidosta

Työttömyydenhoidon kovien keinojen satoa niitetään vaalikentällä. Soini kirjoittaa miten työministerin asioista syntyy "jänkkäystä" vaalikentällä. Tuskin nyt sentään toisten puolueiden edustajien kanssa jänkkäämiseen kokeneet poliitikot tuhlaavat aikaa, vaan ne ovat äänestäjiä joiden kanssa on keskustelua käyty.

1,5 miljoonaa maahanmuuttajaa, ja heti.

HS arveli suomeen tarvittavan 1,4 miljoonaa maahanmuuttajaa paikkaamaan laskevaa syntyvyyttä. Vaatimatonta 30000 maahanmuuttajaa ( netto ) / vuosi. 

Järki voitti: Aktiivimalli 2 kuopataan - ainakin toistaiseksi...

 

"Omatoimisen työnhaun mallia valmistellut työryhmä jätti raporttinsa 1.3.2019 (Alma Talent Pro, toimitus)

Työ- ja elinkeinoministeriön asettama kolmikantainen työryhmä ei päässyt yksimielisyyteen omatoimisen työnhaun mallista. Toteutuessaan malli olisi uudistanut työnhakijoiden velvoitteen hakea työtä työttömyysetuuden jatkumisen edellytyksenä ja olisi lisännyt työnhakijoiden välistä yhdenvertaisuutta.

Työttömiin kohdistuva viha, miksi?

Tuntuu että monien mielestä työttömät ovat yhteiskuntamme suurin ongelma. Että heidät täytyy pakottaa töihin aktiivimalliilla ja osallistavalla sosiaaliturvalla. Puhutaan, että rahamme ei riitä nykyiseen sosiaaliturvaan. Tilastojen valossa työttömät eivät kuitenkaan ole syyllisiä työttömyyteensä vaan kyseessä on työpaikkojen puute. Lisäksi työttömiin ei mene niin paljon rahaa kuin on annettu ymmärtää.

On aika kumota aktiivimalli

 

 

 

 

Eduskunnassa keskusteltiin eilen aktiivimallin kumoamista vaativasta kansalaisaloitteesta, epäonnistunut aktiivimallihan on käytännössä työttömyysturvan leikkuri. 

Ministeri Lindström väitti, ettei vielä ole riittävästi näyttöä siitä että laki olisi epäonnistunut. 

Kansanedustaja Juhana Vartiainen taas piti melko täsmälleen samat työttömiä leimaavat puheensa kuin silloin, kun lakiesitys annettiin eduskunnalle.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä