*

Kaikki blogit puheenaiheesta Betoni

Erään epäilyksen kuolema

Aineksina vilkas mielikuvitus ja betoniin liittyviä uutisia. Niistä on tämä soppa tehty. Toivon tarinani toimivan ehkäisynä villeimmille epäilyksille.

Oletko huomannut, että nykyään kerrostalojen perustuksiakin valetaan talvipakkasilla? Minäpä olen. Eikä edes lämmityslaitteita näy mailla halmeilla. Betoni ei ole enää Suomessa samaa velliä kuin ennenmuinoin. Tässähän on kehityksen merkit näkyvissä.

EU on hiili- ja teräsunioni

Saksan keskeinen asema EU:ssa viitoittaa unionin taloudellista toimintaa. Unionin alkujuuret lähtevät hiili- ja teräsyhtiöiden toiminnasta, jolloin kaupankäynnin esteitä purettiin yhteisillä sopimuksilla. ”Vapaan kilpailun varmistamiseksi korkean viranomaisen tietoon on saatettava jäsenvaltioiden kaikki toimet, jotka ovat omiaan vaarantamaan sen toiminnan.”

 

Betonin sietämätön raskaus

(Kolumni Cult24:n huhtikuun numeroon.)

Keskustelin jokin aika sitten erään suomalaisen teatterinjohtajan kanssa. Tunnelma oli epätoivoinen. Kierros säästöjä oli jälleen luvassa kuntapäättäjien suunnasta ja löysää laitoksesta oli mahdoton enää löytää. Suuri ongelma oli että toimintaa ohjasi itsevaltaisin ottein teatterin rakennus.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä