Kaikki blogit puheenaiheesta EU:n ulkorajojen valvonta

Rajat kiinni? Punavihreiden maahanmuuttodilemma

Olen seurannut paljon tätä pakolaiskeskustelua ja kannan korteni kekoon ihmettelemällä. Kyllästyin keskusteluun, jossa tarvitsee todistella eettistä paremmuuttaan ja kohottaa itsetuntoaan ylitsevuotavalla humaaniudella ja maahanmuuttomynteisyydellä. Tiedettä ja omaa järkeä saa käyttää.

Miksi samat ihmiset, jotka puhuvat ympäristön suojelemisesta ja kestävästä kehitetyksestä haluavat edistää maapallon ylikansoittumista? He haluavat tukea kehittyvien maiden hallitsematonta lisääntymistä ottamalla tänne kaikki ihmiset, joita kotimaat eivät enää pysty elättämään.

Euroopan järjestelmät pettävät

Arabikevät (الثورات العربية‎‎, al-Thawrāt al-ʻArabiyyah) on mielenosoitusten, kansannousujen ja väkivaltaisuuksien aalto, joka alkoi Tunisian vallankumouksesta vuodenvaihteessa 2010–2011.

Kun PersKeKo sai tärkeän puhelun

Tapahtuipa eräänä päivänä, että Juha Sipilä sai puhelun. Hallitusneuvottelut olivat vielä meneillään, mutta puhelu keskeytti ne moneksi päiväksi ja muutti keskustelujen suuntaa. Soittaja oli Elmar Brok EU:n ulkoasiain valiokunnasta.

- Olemme pyöritelleet täällä kovasti Suomen hankalaa tilannetta. Talouskasvua ei ole näkyvissä, Suomi on vastaanottanut aivan liian vähän pakolaisia verrattuna muihin EU-maihin ja - niin - Helsingin edustalla kököttää mielenkiintoinen saariryhmä, jota EU voisi hyödyntää.

- Mitä saaria tarkoitat? Sipilä kysyi.

Tie Euroopan turmioon käy Välimeren kautta

Tulevan hallituksen todennäköinen pääpuolue keskusta, samoin kuin edeltäneen hallituksen toinen pääpuolue SDP, suhtautuvat myönteisesti Välimeren yli pyrkiville laittomille siirtolaisille kehitettäviin laillisiin väyliin viisumien avulla. Tällaista ongelmanratkaisulogiikkaa olisi mielenkiintoista soveltaa pienemmässäkin mittakaavassa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä