Kaikki blogit puheenaiheesta Etäluettava sähkömittari

Ohjelmistovirheet kansan maksettavina

Kuka korvaa mittariongelmiin liittyvät menetykset kuluttajalle? Taloomme vaihdettiin sähkömittari jo kolmannen kerran lyhyen ajan sisällä. Entiset toimimattomat mittarit olivat sähköyhtiöön yhteydessä yhtiön omistamien fyysisten syöttökaapelin kautta. Nyt yhteys toteutetaan omalla antennilla häiriöiden estämiseksi. Eli tosin sanoen nyt yhteys toteutaankin sähköyhtiön oman olemassa olevan verkon sijasta ulkopuolisella yhteydellä, joka tietenkin maksaa. Tämä datayhteysmaksu tulee siten osaksi perittävää siirto tai sähkönkulutusmaksua, tai ainakin sen kustannuksia.

Uusi energiapolitiikka vaatii uudet mittari-investoinnit. Miljardi meni jo.

Mauri Pekkarisen ministerikautena vuonna 2009 päätettiin pakkomyydä Suomen kaikkiin kotitalouksiin uudet sähkömittarit. Talouksien sähkönkulutusta alettiin mitata tunneittain ja mittareista tuli etäluettavia. Pekkarinen perusteli tätä mm. sanoen, että ”uudistus tuo pitkällä aikavälillä säästöjä kaikille osapuolille.”

Aiheuttaako etäluettava sähkömittari todella maksuongelmia?

Ylen uutisissa varoitellaan tammikuun sähkölaskusta niitä, joiden taloa lämmitetään sähköllä ja joilla on etäluettava sähkönkulutusmittari.Tällaiset mittarit ovat yleistyneet laajemmin viime vuoden aikana. Omalla alueellamme Helsingissä sellaiset ovat olleet jo viitisen vuotta. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä