Kaikki blogit puheenaiheesta Henkinen totuus

Henkisen totuuden todistaja Ni Tuosheng

Ni Tuosheng (Kiina) Watchman Nee (Englanti).

Vesi on epäilemättä yksi maailman aliarvostetuimmista resursseista.

Miten se on mahdollista?  Että ihmiset eivät ajattele, kunnioita, eikä arvosta puhdasta luonnon vettä?

Ihmisen maku aistit voivat kiinnostua ja keskittyä johonkin muuhun ihmisen keksimisen nesteeseen, vaikkapa sillä ei olisi paljonkaan hyötyä kehon hyvin voinnin ja terveyden suhteen.

 

Miksi vesi on kallisarvoinen?

Totuuden päämäärä

Miten voi oppia tuntemaan totuuden? Totuus harvoin löytyy subjektiivisella introspektiolla, useasti etsivän ihmisen sisäinen elämä menee läpi viidakon yön pimeyden, harhatiet, sekoitus, eksyminen ja alistuminen uhkille.

Ihmisestä ja ihmisen elämän kokemuksista on kirjoitettu paljon, parhaimmillaan kirjoittajat ovat olleet aitoja, syvä nälkä tietää totuus, etsiä ja anoa oikeudenmukaisuutta ihmisten elämän kurjuudelle.

Ihmisen elämän kurjuuden kokemukset voi isolla pensselillä maalata neljään ruutuun.

 

Totuuden kieltäminen

Kieltäminen (denial), tavallisessa Englanti kielen käytössä, on väittää, että lausunto tai väite ei pidä paikkaansa.

Ammatti poliitikot kierouttaa henkistä totuutta

Älä varasta on elämän viisautta ja yksi kymmenestä käskystä, käskyn kirjoitus on yli 3450 vuotta vanha, monet ottivat sen silloin jo opiksi uskon kautta. Siitä tuli tärkeä osa moraalisen arvojen selkärankaa. Ilman moraalista selkärankaa yksilö henkilöt, perhe, heimo, kylä, yhteyskunta ja laajemmin kansa rappeutuvat ja leviävät.      

Varastaminen

Pyrkimys luoda hyvä rehellinen elämän pelihenki

Rehelliset hyvätahtoiset vanhemmat järkevästi ohjaavat lapsia tietyllä tavalla. Yksi tapa ohjata lapsia on antaa niille vapautta, tilaa ja mahdollisuuksia toimia oman päätöksen valinnan kautta.  Mutta vastuulliset vanhemmat eivät jätä lapsia ilman antamalla ensiksi niille oikeata tietoa. Oikea tieto, tarkoittaa sitä mikä on oikeata tietoa käytännöstä.

Uusi Maailmanjärjestys on täällä - osa 5

Julius Caesar kertoo Gallian sotapäiväkirjoissaan äkänneensä upseerin opettamassa orjalle triviumia, eli kieliopista, logiikasta ja retoriikasta koostuvaa kriittisen ajattelun metodia. Caesar oli tästä suunniltaan ja nuhteli upseeria kovin sanoin. Olisihan tämän pitänyt tajuta, että jos orjat saisivat tietää roomalaisten ajattelumetodin, se tietäisi pian kapinaa.

Heikkous ajatella johtaa toisen mielenvallan alle

Kansan heikkous ajatella järkevästi johtaa ulkopuolisen tahdon alle

Suomen historiassa on ollut toisten naapuri valtioitten valloitusta ja heidän tahdon alle joutumisesta, suurvaltojen manipulointia ja itsenäisyyden oikeudenmukaisuuden pimitystä. Tietämättömyys omista perus ihmisoikeuksista johtaa aikaisemmin tai myöhemmin että joku suurvalta valtio yrittää käyttää meidän tietämättömyyttä omaksi eduksi ja talouden hyödyksi.

Terve Suomi Mielikuva

Terve Suomi mielikuva

Mikä on minun mielestä terve mielikuva Suomesta?

Vastaus: Terveet Suomalaiset terveessä Suomalaisessa yhteyskunnassa.

Mikä on historiassa ollut terve Suomalainen ihminen?

Vastaus: 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä