Kaikki blogit puheenaiheesta Hoitotakuu

Terveydenhuolto ja sen suuret haasteet - ja kuopat

Sote-uudistus ja sen useat kimurantit kulmat ovat saaneet maamme ällilleen. Mitä se sitten tarkoittaa? Saati miltä se sitten oikeasti tuntuu niin terveydenhoitoalan ammattilaisista kuin potilaistakin? Loistava kysymys! Alan ammattilaisista en tiedä muuta, kuin mitä foorumeilla ja ystäviltä olen kuullut, mutta potilaista tiedän paljonkin. 

Read my lips: viikon hoitotakuu terveyskeskuslääkärille ei toteudu

Hyvästi markkinamalli! Tervetuloa markkinamalli! Terveydenhuollon markkinamalli tulee. Nyt vain toisesta ja pienemmästä ovesta. Hallitsematon kuntien markkinamalli, kuten tähänkin asti.

Vihdoinkin joku näkyvä politiikan toimittaja kirjoittaa täsmälleen, mitä olen itse somessa yrittänyt tuoda esiin jo pari kuukautta. Siitä lähtien, kun useat puolueet heittivät vaalikeitokseen puolivillaisia lupauksiaan, että ihmiset pääsevät viikossa lääkärille tuosta vaan, "kunhan äänestätte meitä".

Mitä opimme Esperi-tapauksesta?

 

On ollut tuskaista seurata viimeaikaista uutisointia ja keskustelua vanhustenhoidon tilasta Suomessa. Ongelmat tuskin liittyvät pelkästään vanhustenhoitoon, vaan käsillä lienee suurempi ongelma yleensäkin tehostetun palveluasumisen piirissä, joka koskee niin vanhuksia, vammaisia kuin mielenterveys- ja päihdekuntoutujiakin. Moni meistä on jo vuosia tiennyt, että tilanne on paikoin jopa hälyttävä. Moni ongelma näyttää kulminoituvan lopulta muutamaan olennaiseen asiaan: kustannuksiin, valvontaan ja työvoiman saatavuuteen.

 

Ajatelmani lapsista ja vanhuksista

Olen tätä ennenkin teillä pohdituttanut. Vastauksia en yleensä saa - tuskin nytkään. Ongelma on vaikea, eikä kukaan halua sanoa isälleen: tapan sinut jotta lapseni ei kuole. - vai haluaako? Entä haluaako isoäiti sanoa: tapa minut jotta lapsenlapseni ei kuole?

Jaamme siis rahaa, jota on niin paljon, että jaettavaksi siitä riittää. Kenelle sen jakovaran annamme?

SIPILÄN HALLITUS

Sipilän hallitus antaa rahaa yrityksille, yrittäjille - onko se oikein? 

Hoitotakuuajat pitää puolittaa

Hoitotakuulain mukaan mielenterveysongelmista kärsivien nuorten eli alle 23-vuotiaiden on päästävä hoitoon kolmessa kuukaudessa ja sitä vanhempien kuudessa kuukaudessa.

Ihmettelen, miten kummassa noin pitkät ajat on joskus säädetty mahdollisiksi. Hoitotakuulain säätäjillä ei varmasti ole ollut omakohtaista kokemusta siitä, minkälaista on olla mielenterveyspotilaana tai mielenterveyspotilaan omaisena.

KELA, SOTE-SUOMEN 'VALKOINEN TALO' JA OBAMACARE

Kansaneläkelaitos otti yhteyttä minuun numerosta 5352 palvelutekstiviestillä.

Ihmettelin, miten tällainen ilmoitus voi minulle tulla vaikka en itse ole toiminut mitenkään kansaneläkelaitoksen suuntaan.

Otettuani selvää asiasta tuli minulle vastaan Kela Medical inc. yhteystieto. Puhelinnumero on +19056655352 kun taas Kelan palveluviestin lähettäjätunnuksen loppuosa on myös 5352. Suomesta en palveluviestin lähettäjää löytänyt.

SAIRAANHOITAJA LÄÄKÄRIN HOMMISSA HOITOVASTUUN KUSTANNUKSELLA

Terveysaseman sairasvastaanotolle tulevan potilaan ottaa Oulussa vastaan lääkärin asemesta yhä useammin hoitaja. Oulun sosiaali- ja terveystoimen palvelutuotannolle hiljattain asetetun tavoitteen mukaan 35 prosenttia sairasvastaanotolle tulevista potilaista hoidetaan jatkossa päivystävän sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan voimin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä