*

Kaikki blogit puheenaiheesta Huostaanotot

Olipa kerran ammatti

1990-luvun alussa, siis neljännesvuosisata sitten, kuuluin opiskelijoiden viimeiseen vuosikertaan, josta koulutettiin kodinhoitajia. Niitä vanhanaikaisia kodinhoitajia, jotka osasivat pestä pyykit ja mankeloida, valmistaa silakkapihvejä ja vispipuuroa, pestä ikkunat ja puhdistaa uunin luukun laseja myöten. Sen lisäksi kodinhoitaja pystyi hoitamaan säärihaavan, pistämään insuliinin, jakamaan lääkkeet, hoivaamaan koliikkivauvaa, leikittämään isompia, kuuntelemaan, täyttämään lomakkeita, leipomaan pullaa, käymään kaupassa.

Kuntouttavaan duuniin ja lapset huostaan

Hallitus esittää työttömien lasten päivähoito-oikeuden rajaamista. Ehdotettu muutos rajaisi päivähoito-oikeutta muilta kuin päätoimisesti työskenteleviltä tai opiskelevilta vanhemmilta. Tämä tarkoittaa myös sitä, että erilaiset ei-työsuhteiset työntekijät eivät saisi oikeutta täyteen päivähoitoon. Heitä ovat kuntouttavassa työtoiminnassa mukana olevat ja muut erilaiset työharjoittelijat.

Äärioikeistolaisen huostaanottotehtailun on loputtava – Fasismi alas!

Kirjoitin Lokakuun liikkeelle 4.10.2015 uutisen Venäjän lapsiasiamies Pavel Astahovin lausunnosta. Toin siinä esiin lastensuojelun laittomuuksia lyhyesti. STM toi esiin vain lain sisällön ja kertoi muutoksenhakujärjestelmän olevan olemassa oikeusturvan takeena. STM siis ikään kuin väittää muutoksenhakujärjestelmän korjaavan kaikki ongelmat.

Venäjän tutkintakomitea harkitsee syytteitä norjalaisissa huostaanottojutuissa

Venäjän syyttäjäviraston tutkintakomitea, Venäjän ulkoministeriö ja lapsiasiamies Pavel Astahov ovat nostaneet suuren metelin venäläisten lasten oikeuksista Norjassa. Tutkintakomitean edustaja Vladimir Markin katsoo, että lapsia on otettu Norjassa huostaan "keksityin perustein." Hän viittaa erityisesti kahteen tuoreeseen huostaanottotapaukseen.

Vzgljadin mukaan myös Astahov ja Venäjän ulkoministeriö tutkivat asiaa.

Lasten ja nuorten sijoitukset ja huostaanotot, espoolainen dilemma!

Aikamme elää säästöliekillä. Vai elääkö?  Kaikilla yhteiskunnallisilla sektoreilla säästöjä vaativa niukkuuden ilmapiiri on viemässä päivähoidossa, peruskoulussa, ammattioppilaitoksessa, yliopistossa ja terveydenhuollossa toimintamahdollisuudet ja ihmisten toivon. Toisaalla, rahaa on, rahaa saadaan ja jaetaan. Kyse onkin, miten, kenelle ja millaisin edellytyksin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä