Kaikki blogit puheenaiheesta Innovaatiot ja brändit

Miksi Suomi alisuoriutuu kansainvälisillä kuluttajamarkkinoilla?

Olen seurannut harmistuneena uutisia Amerin todennäköisestä myynnistä kiinalaisille. Kaupan myötä lähes viimeiset suomalaisyrityksien omistamat kansainväliset kuluttajabrändit olisivat valumassa ulkomaalaisomistukseen. Amer on ollut virkistävä poikkeus omistaen mm Atomicin ja Wilsonin ja ajoittaisista vaikeuksista huolimatta on ollut yritys, joka on pystynyt johtamaan kansainvälistä kuluttajaliiketoimintaa menestyksekkäästi.

Ruokaketjun selvitysmies Karhinen: Tuote on hyvä

Ruokaketjua selvittämään asetettu Reijo Karhinen kertoo, että kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että tuote on hyvä toteamalla: "Meillä on hyvä tuote. Kukaan ei ole moittinut suomalaista ruokaa tai kyseenalaistanut sen laatua." Minä taidan olla sitten harvoja erimielisiä vaikkakin vain osittain. Voisin helpommin olla samaa mieltä siitä, että raaka-aineet ovat hyviä ja laadukkaita. Kun sitten aletaan puhua tuotteesta, joksi ennemmin käsitän jo ruoan, aletaan mielestäni olla erityisesti vientiä ajatellen huterammalla pohjalla.

Yritysten kehittämisrahoitus uusiksi

Hollantilainen teknologiayhtiö Philips kaatoi konkreettisesti tehdasaluettaan rajaavat aidat reilut kymmenen vuotta sitten. Sen jälkeen he houkuttelivat lähistön yrityksiä tulemaan samoihin rakennuksiin Philipsin kanssa. Tämä päätös on synnyttänyt yrityspuiston, joka on tänä päivänä niin elinvoimainen, että vaikka Philips lähtisi alueelta, siellä olevat yritykset pystyvät jatkamaan toimintaansa.

Tubecon, Benjamin ja Smoukahontas?

Piti kommentoida Tuomo Luoman kirjoitukseen, mutta päätinkin tehdä ihan oman bloggauksen aiheesta. Tuomo Luoma kiteytti hyvin sen, miksi suomalaiset eivät monesti pärjää vaikkapa ruotsalaisille markkinoinnissa. Yhtenä esimerkkinä oli Sidostesukat vs. HappySocks. Toinen teki muutamassa vuodessa kansainvälisen menestyksen, toinen myy yhä sukkia halpahalleissa.

Soini puhuu vanhoista puolueista. Minä puhuisin vanhoista yrityksistä.

Suomalaiset innovaatiot

Kossua en nauti, mutta suomalaisen valtionyhtiö Altia Oyjn kohtalo hirvittää. Sen myynti on lyhytnäköistä toimintaa. Alkoholihaitat eivät sen myynnillä mihinkään katoa. Millä haitat hoidetaan?

Kävin läpi vaatevarastojani. Konkretisoitui, että Marimekko on vaikuttanut  pukeutumiseeni. Oma kuvagalleria vuosikymmenten takaa kertoo vielä enenmän. Ovat olleet kestäviä tuotteita.  Nokian puhelimet on samankaltainen tuote. Eri aikojen puhelinversiot ovat tallessa. Niin on käytössä  moni muukin kotimainen nimekäs tuote.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä