Kaikki blogit puheenaiheesta Insinööri

Tämän tiedämme nyt tekoälystä - Mutta tiesitkö sinä?

Tekoäly on trendi ja sana. Sillä kuvataan asioita, jotka ovat olleet olemassa vuosikymmeniä, koska sana kuulostaa äykkäältä, ja sillä saadaan luotua harha siitä että olemme jotain uutta keksineet. Tekoälyn gurut ovat insinnöörejä ja koodareita, jotka itse asiassa ovat tekoälyn käytön pahimpia jarruja. Niin että Suomi kuntoon.

– Koska tekoäly on niin pinnalla, trendinä on ollut, että olemassa olevaa koulutusta brändätään tekoälynä, vaikka vain jatketaan sitä, mitä ollaan aiemmin jo tehty.  (Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen apulaisprofessori Teemu Roos)

Osaajapula kasvun esteenä Oulussa

Ennustin Oulussa vallitsevan ICT-alan osaajapulan jo itsenäisyyspäivänä 2015. Pohdin tuolloin myös, että miten työllisyystilanteen parantuminen saataisiin toteutettua muillakin kuin ICT-alalla.

Oulussa on ollut toimiva konsepti päivittää ICT-alan työttömien osaaminen vastaamaan työnantajien tarpeita. Näytöt konseptin toimivuudesta ovat kiistattomat. Onko konseptia osattu jalostaa muille aloille? Rahallinen sijoitus työvoiman täsmäkoulutuksiin maksaa itsensä nopeasti takaisin ja tuo hyvinvointia sekä yksilöille että seudulle.

Työttömät insinöörit eivät työllisty edes palkkatuella

Kuinka vaikea työttömän insinöörin on työllistyä? Tässä on muutama näkökulma ja luku.

 

Antti Aumo: "Ale insseillä Suomi nousuun"

Antti Aumo (Executive Vice President) FinPro ry:stä haluaa "myydä" suomalaiset insinöörit ale hintaa ulkomaisille yrityksille.

Tämäkö on hänen mielestään ratkaisu Suomen ongelmiin. Olet pahasti väärässä, Suomi saa jäädä jo nyt nimen omaan juuri tästä syystä useiden insinöörien mielestä. Otetaan koulutus ja lähdetään sinne missä oikeasti saa ansionmukaista palkkaa innovoivasta ja tuottavasta työstä.

 

https://.be

 

Goodbye! Lebewohl! Farvel!

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä