Kaikki blogit puheenaiheesta Jäätiköiden sulaminen

Kauhukuvien kierrätysviikot - Grönlanti sulaa

Lehdistö kierrättää vanhoja kauhutarinoita vedenpinnan noususta tai kiihtyvästä mannerjäiden sulamisesta. Kummastakaan ei ole mitään merkkejä havaittavissa (kuva Grönlannin jäämassan tilanteesta).

On varmaan pelottavaa kertoa yhä uudestaan näitä tarinoita, kuinka Arktisen jäät sulavat pika - pika vauhtia, niinkuin Albert Goren johtoajatus kulki. No, eivät ne sulaneet ja nyt Arktinen merijää liikkuu normaaleissa lukemissa.

Aurinkovarjolinnut estämämään ilmastomuutosta

Linnuistahan joskus sanotaan, että niitä oli niin paljon, että ne pimensivät taivaan. Sanonnassa on tietysti liioitteluakin, mutta auringon säteilyä ei tarvitse kokonaan estää, vain vähentää ja heijastaa osa samalla takaisin avaruuteen. 

Tarpeeksi suuri keinotekoisten lintujen parvi pystyy estämään jäätiköiden sulamista alapuolellaan. Jos lintujen suunnittelussa alun perin lähdetään liikkeelle varjostamisesta, niin päästäneen tehokkaisiin konsepteihin pienellä vaivalla.

Pietarin suuri tulva 1824

*

Pietarin suuri tulva 1824

Kävelyilläni Pietarin kesäisillä kaduilla osuin kerran erään sillan korvaan, jossa silmäni erotti näkyvän vedenkorkeusmerkin.  Ylhäällä, aivan katutasossa lähes, oli näkyvä punainen merkki ja maininta: Tähän saakka nousi vesi suuressa tulvassa, joka kohtasi kaupunkiamme 19.11.1824.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä