Kaikki blogit puheenaiheesta Kansanaäänestys

Kunnallinen kansanäänestys Malmin lentokentän säilyttämisestä ilmailukäytössä

yes Toimituksen aiheellisen sääntöhuomautuksen vuoksi tässä alla vain tärkeimmät ajankohtaiset asiat Malmin lentokentän suojeluasiassa:

"Kunnallinen kansanäänestys Helsinki-Malmin lentokentän säilyttämisestä ilmailukäytössä"

https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/6466

--

Katso myös Virallinen lehti 48/25.6.2019, sivulla 23:

Itsenäinen Kurdistan uhkaa vain islamisteja – Pelolle ei saa antaa valtaa

Lähdetään siitä liikkeelle, että miksi kurdeille ei ole koskaan oikeaa aikaa itsenäistyä? Miksi ”oikeaa hetkeä” pitää vain kurdien kohdalla korostaa? Miksi vetoamme Lähi-idän epävakauteen, kun tiedämme että Lähi-idässä ei ole koskaan ollut vakaita aikaa? On hyvä muistaa, että Irak olisi valloitettu ja Irakin kansalaisia teurastettu, jos kurdit eivät olisi taistelleet terroristeja vastaan ja unohtamatta sen faktan, että Irakin sotilaat luopuivat Mosulin kaupungista ilman taistelua. Irakilaiset saavat kiittää kurdeja olemassaolostaan.

Vanhan vallan suhmurointi ja Guggenheim

Mä en normaalisti politiikasta suutu. Saatan hermostua mutta en tee silti äkkipikaisia päätöksiä/kannanottoja mut nyt vituttaa sen verran että täältä pesee:

1) Guggenheimille on kansan osalta sanottu jo monta kertaa ei kyselyn ja äänestämisen avulla. Jos Helsingin kaupungin päättäjät kuten esim. Vihreät - De Gröna , Kokoomus , RKP yms. vanhan edustuksellisen demokratian tunkkaisia arvoja edustavat puolueet runttaavat tämän läpi niin se on kuin keskisormi Helsingin asukkaille päin naamaa.

Suomi tarvitsee oman "Brexitin"

Brexitistä käyty keskustelu osoittaa, kuinka poliitikot ovat sokeita näkemään poliittisen järjestelmän todellisia ongelmia. Brexit oli selkeästi protestiäänestys nykyisen hallituksen poliittisia linjauksia vastaan. Poliitikkojen ensi reaktio oli haukkua äänestäjät tyhmiksi ja brittipoliitikot vastuuttomiksi järjestäessään Brexitistä äänestyksen ilman selkeää esitystä Brexitin vaikutuksista. 

Miksi NATO:sta ei pidä järjestää kansanäänestystä

Julkisuudessa kansalaiset ja poliitikot ovat esittäneet kansanänestyksen järjestämistä mahdollisesta NATO:oon liittymisestä.

 

Onko järjettömämpää ideaa kuultu.

 

Kansanäänestys voidaan järjestää Vuoden urheilijasta, Putouskisan voittajasta, tai jopa vuosisadan suurimmasta suomalaisesta, mutta ei kansakunnan turvallisuusasioista.

 

Perustelen miksi, vaikka eihän näin itsestäänselvää asiaa pitäisi tarvita edes perustella.

 

Avautumista ja vähän infoakin

Kansalle ne pelastusrahat 

  Miten on mahdollista, että kansan verorahat lähetetään EU:n jäsenmaiden yksityisille pankeille, kun yhteiskuntamme omat peruspalvelut ovat terävän leikkuuveitsen alla?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä