Kaikki blogit puheenaiheesta Kulutuskäyttäytyminen

Haittavero ensisijassa vaatteille

Ruokatottumuksiin voi vaikuttaa muutenkin kuin verotusohjauksella. Ihmiset haluavat olla terveitä. Vaatteet ovat nykyään iso jäteongelma. Ympäristön takia suunnatun haittaveron voisi heti laittaa uutena ostettuihin valmisvaatteisiin. Saataisiin kierrätys pelaamaan paremmin. Kotimaista vaateteollisuutta on enää vain nimeksi; sitä ei tarvitsi kuten ei jo kadonneita kivijalkakauppojakaan surra.

UNEA:n (IRP) arviossa materiaalien käyttö kasvaa 110 %:ia 2015 -> 2060!

 

"Maailman ympäristöministerit: Kulutus- ja tuotantotapojen on muututtava, jos haluamme säilyttää planeetan elinkelpoisena (YM 15.3.2019)

 

Tiedote

YK:n neljäs ympäristökokous UNEA päättyi perjantai-iltana Nairobissa Keniassa. Kokouksen teemana olivat innovatiiviset ratkaisut ja kestävä kulutus ja tuotanto.

Miksi nuoret eivät näytä kokevansa kulutuksenkieltoahdistusta?

Ympäri Eurooppaa ovat yleistyneet ilmastokampanjat, joiden kärjessä ovat kouluikäiset lapset ja nuoret. Kampanjoiden yleisvaatimus on erittäin fiksu, eli millaisen maapallon nykyinen sukupolvi jättää seuraaville, mutta vaatimukset varsin vasemmistoradikaaleja, lähinnä erilaisia kulutuskieltoja kuten yksityisautoilun, lentämisen ja lihansyönnin rajoituksia. Huomattakoon, että koko Suomen mittakaavassa autottomat kotitaloudet ovat tukevasti vähemmistössä ja vegaanien osuus jopa häviävän pieni.

Professori järkyttyi IPCC:n raportista, korallit kuolevat

Australialaisia on peloteltu korallien kuolemilla jo niin monta kertaa, että taitaa pelotteluilta loppua puhti. Al Goren jääkarhuilla kävi toisin kuin oli ennustettu jne. jne.

Ilmastonmuutoksesta on tehty pelottelutarinoiden kavalkadi, uusia tulee ja vanhoja menee. Jatkuvasti tulee uutta kun taas vanhat poistuvat unohduksiin.

80 % meristä on vielä tutkimatta, korallejakin löydetään uusia syvemmistä vesistä. Rannikolla ja matalikolla olevat korallit haalistuvat välillä ja sitten elpyvät jälleen.

Hyvinvointivaltiomme tulevaisuus

Moni meistä miettii mikä on hyvinvointivaltion sen tulevaisuus, tai onko sitä ollenkaan. Hyvinvointivaltio murenee pala kerrallaan, kun hallitus leikkaa lääkekorvauksia, heikentää opiskelijoiden mahdollisuutta rahoittaa opintojaan, tai tekee työttömistä syntipukkeja omalle työttömyydelleen. Minulle hyvinvointivaltion mittari on se, miten se kohtelee heikoimmassa- ja vähäosaisimmassa asemassa olevia kansalaisiaan. Meidän hyvinvointivaltiomme mittari on juuri nyt laskemaan päin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä