Kaikki blogit puheenaiheesta Lauri Lyly

Anders Blom todistaa Sari Sairaanhoitajan eduksi

Kehotan kaikkia yhteiskuntaelämästämme kiinnostuneita kuuntelemaan Yle:n Mitä maksaa -ohjelman 14.3. "Onko Suomi lobbauksen villi Pohjola?", missä Anders Blom kertoo suomalaisesta vaikuttamisesta kokemuksensa ja väitöskirjansa nojalla.

Mihin kaupunkipolitiikkaa tarvitaan?

Osallistuin viime viikonloppuna kaupunkipoliittiseen seminaariin Tampereella. Kaupunkipolitiikka on ollut syksyn ajan kiihkeä keskustelunaihe Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren (kok.) kutsuttua koolle Suomen 21 suurinta kaupunkia C21 -kokoukseen Helsinkiin huomenna 5.10.

Edunvalvoja voittaa aina

Kamppailun jatkuessa palkanlisistä olisi toimivin ratkaisu kannattaa ostovoiman lisäämiseen tähtääviä veronalennuksia.

Tuloveron alentamista ei korvattaisi etenkään välillisten verojen korotuksilla.

Jos kuitenkin halutaan estää ihan kaikki leikkaukset, olisi ratkaisu massiivinen, pakolaiskampanjaan verrattava kansanliike.

Se keskittäisi kulutuksen firmoihin, jotka varmasti maksavat veronsa kaikkinensa Suomeen, ja omistaja-yrittäjäkin elämistään myöten.

Varautunut kiitos SAK:lle

On ehdottomasti kiitettävä SAK:ta oman listansa tuomisesta kilpailukykyneuvotteluihin. Tätä me tarvitsemme, että pystytään arvioimaan toimia ja etenemään kohti kilpailukyvyn parantamista. Nyt kansa tietää, mitä suurimmalla ammattijärjestöllä on tarjottavanaan, kun koko muu yhteiskunta leikkaa ja tinkii omastaan.

Sovinto?

Antakaa sille Lauri Lylylle kynä! Nopeasti! Ja pitäkää ne AKT jäärät ovien ulkopuolella.

 

http://bit.ly/ihmeita2015

 

 

Demarien ay-änkyrät sopimisen jarruina. Demarien uho, maan tuho?

Katselin Helsingin mielenosoituksen puheenvuoroja. Oli hyvin pettynyt, hyvin surullinen.

Siksi, että tämä maa on historiansa pahimman laman kourissa. Siksi, että oman ay-byrokratian ja oman vallankäytön puolustaminen on tärkeämpää kuin yhteisen, vastuullisen lopputuloksen löytäminen.

Tosiasia on, että hallitus yritti neuvotella kaksi kerta yhteisestä ratkaisusta. Kummallakin kerralla neuvottelut päättyivät umpikujaan. Sen jälkeen hallitus ei enää jäänyt odottelemaan, koska tämän maan asioiden kuntoon laittamista ei voida enää siirtää.

Hakaniemen rintamalta ei mitään uutta

Pääministeri Juha Sipilä piti eilen televisiossa vakavan puheen ja vetosi vielä kerran työmarkkinajärjestöihin. Sipilä pyysi järjestöjä etsimään helpompia keinoja vaikeaksi koettujen keinojen, kuten sunnuntailisien leikkaamisen, korvaamiseksi. Kaikki muut osapuolet tuntuvat olevankin tähän valmiina, mutta suurin palkansaajajärjestö SAK jatkaa tutulla linjallaan.

SAK-LYLYN KÄYTÖS TÄYTTÄ ANARKIAA?

Nykyjärjestelmässämme Lauri Lyly on maan vaikutusvaltaisin henkilö asemansa perusteella. Siis asemastaan johtuen. Kun hän tänään uutisissa kertoi laittavansa maan sekasortoon - vai käyttikö me-muotoa, en niin tarkoin ehtinyt kuulemaan - on tuo anarkistinen mielenosoituksiin ja kenties yleislakkoilluun yllyttävä teko varsin anarkistinen elli yhteiskuntavastainen. Hallitus on vasta niitä toimia tekemässä, niitä, joilla saataisiin holtittoman velanoton jyrkkä nousu estettyä ja jo siihenkin Lylyn johdolla sanotaan ei esim. vain 15 minuutin työajan pidennyksen osalta.

Lauri Lyly teki Laura Rädyt

Laura Räty erehtyi jonkun sosiaalipoliittisen hankkeen yhteydessä toteamaan, että alle 2600 euroa/kk ansaitsevia on niin vähän, ettei sillä ole hankkeen kannalta merkitystä. Tarja Filatov tarttui kärkkäästi lausumaan todeten, että tulorajan alittavia on ainakin puolisen miljoonaa. Mitä Räty sitten oli alunperin tarkoittanutkin niin julkisuudessa asia kääntyi siten, että Rätyä pidettiin ylimielisenä suurituloisena köyhän vähättelijänä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä