Kaikki blogit puheenaiheesta Lihavero

Välillisiä veroja korotettava rohkeasti tulonjako huomioiden - lihalle vero

Tänään Ylen Ykkösaamun toimittaja otti vakiopakistaan väitteen, että välilliset verot sortavat köyhiä, koska ne ovat tasaveroja ja kohdistuvat välttämättömään kulutukseen. Kuitenkin arvonlisäveron ja joidenkin haittaverojen kerääminen on halpa ja selkeä tapa tuottaa verokertymää hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseksi.

En halua Rinteestä pääministeriä

Rinne: Haluan nostaa lihan arvonlisäveroa.

Minä: ?

Rinne: En halua nostaa lihan arvonlisäveroa.

Minä: ...

Rinne: Haluan nostaa maidon arvonlisäveroa.

Minä: ???

Rinne: En halua nostaa lihan enkä maidon arvonlisäveroa.

Minä: En halua Antti Rinteestä pääministeriä.

 

Lihavero ei ole keino ilmastonmuutoksen torjuntaan

Vaalikoneissa on pyydetty ehdokkaiden kantaa lihaveroon tai muihin valtion toimiin ruokavalion rajoittamiseksi. Pidän tämänkaltaisia populistisia vaatimuksia ikävänä piirteenä näin vaalien alla tapahtuvassa poliittisessa keskustelussa. Muiden ruokavalioon puuttumisen taustalla voi olla aiheellinen halu torjua ilmastonmuutosta tai itsekäs tahto puuttua asioihin, jotka eivät muille kuulu. Koska näistä jälkimmäinen on itsestäänselvästi kelvoton peruste lihaverolle, on lihaveron järkevyyttä käsiteltävä ilmastonmuutoksen torjunnan näkökulmasta. 

SDP:n kestävän kehityksen arvonlisävero on bluffi

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne, kuten myös US:n blogisti Eetu Kinnunen, kiistävät demareiden ajavan liha- ja maitoveroa.

Demari vie lihan köyhän lautaselta

SDP Antti Rinteen johdolla keksi näiden vaalien suurimman huijauksen – kestävän kehityksen arvonlisävero. Kyseessä on slogan, joka ei tarkoita mitään, mutta kuulostaa sympaattiselta. Siinä yhdistyvät välttämätön paha (=arvonlisävero) ja sympaattinen mielikuva (=kestävä kehitys). Kun Antti Rinne vielä hitaasti ja vakavasti esittää tv-ruudussa tämän siten, että uusi vero tulisi brasilialaiselle tuontilihalle, niin kaikki ovat myytyjä.

SDP ei kannata lihaveroa – mikä ihme on kestävän kehityksen ALV?

Helsingin Sanomien vaalikoneessa esitetään väite: ”Suomalaisia pitäisi ohjata vähäisempään lihansyöntiin, esimerkiksi verotuksen keinoin.” SDP:n pekonipastastaan tunnettu puheenjohtaja Antti Rinne vastasi tähän kysymykseen kyllä, mutta täsmensi ettei kannata lihaveroa. Tästä syttyi keskustelu, jota on jatkettu Ylen puolueiden puheenjohtajille järjestämästä tv-tentistä viikonlopun yli tämän viikon alkuun. Muun muassa Maaseudun tulevaisuus on ihmetellyt demareiden linjausta.

Lihansyöntikö verolle? Tottakai

Vaalitentissä puolueiden puheenjohtajat eivät uskaltaneet ottaa kantaa lihaveron puolesta. Se on selvää miksi ei.  Puoluejohtajat  tietävät että kansa tykkää lihasta, kansa  syö kyljystä, kinkkua, leikkeitä, makkaraa, broileria ja kassilohta ja kaikkia muita lihatuotteita surutta ja  nauttii elämästään.  

Lihantuotannon ja lihajalostusteollisuuden  parantuneiden tuottavuuden takia liha on nyt halpaa, sitä on saatavilla  ja siitä on tullut koko kansan ruokaa.

Vastine lihaverolle! Suomalainen ruoka on ekoteko!

Pohjanmaan seutu vaati isoja tekoja, että saamme pidettyä pienet paikkakunnat elävöitettynä ja että täällä voi hyvin jokainen, niin lapsi, vanhus, työntekijä kuin työtönkin.


Meidän on tehtävä töitä siihen että maaseutu pysyy elinvoimaisena emmekä kärsi kovaa muuttobuumia suurempiin kaupunkeihin.


Maataloutta on tuettava jatkossa entistä voimakkaammin!

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä