Kaikki blogit puheenaiheesta Maailma kylässä

Anti-vihapuhe

Mietin sananvapautta ja vihapuhetta usein. Koetan vastata kysyttäessä. Viimeksi pohdin näkemyksiäni ääneen lauantaina, koska olin mukana paneelissa Maailma kylässä -festivaalilla.

Periaatteessa minulle on ihan selvää se, että vihapuhe on pahanilkistä panettelua. Mutta on se paljon muutakin. Esimerkiksi keino nousta politiikassa, tehdä itseään tunnetuksi. Kansainvälisessä politiikassa vihapuhe ja uhkailu aiheuttaa turvattomuutta ihan siinä kuin luokkahuoneessakin.

Je suis Hypocrite - nöyrtyminen pelon edessä

Eilen Helsingin Sanomat uutisoi, kuinka suomalaisten sarjakuvataiteilijoiden Muhammed-kuvat päätettiin jättää pois ensi viikonloppuna Kaisaniemen puistossa järjestettävältä Maailma kylässä -festivaalilta. Aikaisemmin kuvia oli kaavailtu Sananvapauskylä nimisen alueen vetonaulaksi, mutta sittemmin koko kylä peruttiin. Tällä kertaa 'Minä olen Charlie' -näyttely jää suurelta yleisöltä näkemättä.

Melkein koko maailma kylässä

Helsingissä järjestetään joka kesä nyt jo suureksi paisunut Maailma Kylässä tapahtuma. Festivaalin perimmäisenä tarkoituksena lienee tehdä maailmaa ja sen eri kulttuureja sekä siinä kentässä toimivia järjestöjä tutuksi meille suomalaisille.

 

http://www.maailmakylassa.fi

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä