Kaikki blogit puheenaiheesta Maanteiden kunto

Suomen tiestö vaarallisen huonossa kunnossa

Suomen tiet ovat vaarallisen huonossa kunnossa ja rapistuvat entisestään kovaa vauhtia. Artikkelin yhteydessä muutamia 2018 kesällä otettuja kuvia Etelä-Savon alueen teistä.

 

Autoilijoilta ja muilta teiden käyttäjiltä kerätään rahaa teiden kunnossapitoon, mutta jos tuo kaikki kerätty raha käytettäisiin kokonaan teiden kunnossapitoon ja uusien teiden rakentamiseen, olisi Suomessa maailman parhaat tiet.

 

Ruotsalainen tie

Sanotaan, että naapurissa ruoho on vihreämpää, mutta katsokaa millainen tämä ruotsalainen tie on! Eniten pidän siitä, että teiden reunoilla ei ole puita tai pusikoita. Toinen havaittu piire on teiden leveys. Tämä tieosuus on Tukholman ja Uppsalan välissä ja olisi kiinnostavaa tietää onko muuallakin Ruotsissa noin hyvin hoidettuja teitä.

Liikenneverkon kunnostamiseen jättipanostus

Olin viime vaalikaudella eduskunnassa ollessani mukana parlamentaarisessa liikenneverkon korjausvelkatyöryhmässä perussuomalaisten edustajana. Pitkän vääntämisen jälkeen työryhmä sai aikaiseksi yhteisen suunnitelman.

Nykyinen SSS-hallitus on päättänyt, että pahoin rapistuneen liikenneverkon kunnostamiseen panostetaan lähivuosina poikkeuksellisen paljon, 600 miljoonaa euroa.

Olen tänään julkistettuun suunnitelmaan ja päätökseen erittäin tyytyväinen. Erityisesti siksi, että se on kansantalouden kannalta erinomaisen järkevä ainakin kahdesta syytä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä