Kaikki blogit puheenaiheesta Miestenpäivä

Hyvää miestenpäivään pojille

Tänään juhlistetaan kansainvälistä miestenpäivää, samana päivänä voidaan juhlia tietenkin myös poikia. Pojat jäävät varjoon ja tippuvat yhteiskunnan keikkuvasta kelkasta, eikä se tunnu ketään oikeasti kiinnostavan. Pojat nähdään nykypäivänä joko ressukoina tai räyhääjiä, tunnevammaisina tuppisuina tai itsesääliä itkevinä hentomielinä. Liput tuskin liehuvat tänään teidän kunniaksi.

Miesten tasa arvo - Liian loukkaavaa Åbo Akademille

Muistatteko, kun viime viikolla Helsingin Sanomien artikkelissa Tampereen yliopiston mediakulttuurin professori Mikko Lehtonen ylenkatsoi huolia miesten sananvapauden kaventumisesta leimaamalla ne "miesjurnutukseksi"? Sanomattakin oli selvää, että niin moni oman elämänstä tasa-arvoaktiivi riemuitsi uudesta seksistisestä ja alentuvasta sanasta, ja yltyi ivallisesti kyselemään, että missä sitä miesten sananvapautta muka olisi kavennettu? Kuka muka on estänyt miehiä sanomasta mitään?

Hyvää miestenpäivää!

Kyse on taas tasa-arvosta. Hieman erikoista tämäkin täällä maailman tasa-arvoisimmassa Suomessa, ettei miestenpäivää ole merkitty edes kalenteriin,  vaikka sitä on vietetty 19. marraskuuta vuodesta 1999 alkaen. Miestenpäivän ovat huomioineet monet järjestöt eri puolilla maailmaa sekä YK mutta Suomessa sitä ei ole kalentereihin merkitty.

 

Miehen vuosi on 11 kuukautta

Tiesitkö, että tänään 19.11. vietettiin kansainvälistä miestenpäivää? Aivan, ei tiennyt moni muukaan. Ei sitä tiennyt myöskään lehdistömme, sillä itse löysin miestenpäivästä mediassa kokonaiset kaksi juttua. Kerrotaan nyt kuitenkin että miestenpäivän juhlinta on alkanut vuonna 1999 ja sen tavoitteena on kiinnittää huomiota miesten ja poikien terveyteen, sukupuolten välisten suhteiden parantamiseen, sukupuolten tasa-arvon edistämiseen sekä myönteisten miesroolimallien korostamiseen.

Hyvää Miestenpäivää

Hyvää kansainvälistä miestenpäivää!

Pysykäämme terveinä.

Ilman meitä ei ole tiedettä, taidetta, kulttuuria tai yhteiskuntaa.

Ei rauhaa eikä rakkautta.

Lakatkaa juomasta ja tappelemasta keskenänne

Miehuuden poisheittäminen on suurin rikos.

Yhdessä olemme parhaita ystävyksiä; parhainta, mitä maailma voi tarjota.

Hyvää miestenpäivää!

Tänään (19.11.) vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Hyvää miesten päivää siis kaikki miehet! Päivää on vietetty vuodesta 1999 asti, ja se onneksi säilynyt myös näihin päiviin, sillä miesten tasa-arvossa ja oikeuksissa on tekemistä. Miesten ongelmista puhutaan valitettavan vähän julkisessa keskustelussa, ja haluan tällä kirjoituksella tuoda muutamia ongelmia esiin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä