Kaikki blogit puheenaiheesta Muukalaisviha

HYVÄÄ KÄYTÖSTÄ KAIKILLE!

HYVÄÄ KÄYTÖSTÄ KAIKILLE!

Holokaustin muistopäivän jälkimainingeissa tuli mieleen, että eipä ole muukalaisviha kaukana meistäkään. Holokaustissahan tapettiin juutalaisia, mutta myös slaaveja, romaneja, natsien aatteellisia vastustajia, mustia, homoseksuaaleja, kehitysvammaisia, psyykkisesti sairaita, vapaamuurareita, jehovantodistajia…

Vastarintaliike kiellettiin käräjäoikeudessa

Hyvä päätös, kyllä oikeus toimii.

Periaatteestahan tämä tapaus käy, sillä vaikeaahan tuota on tosiasiassa kieltää, kyllä ne silti varmaan touhujaan jatkavat.

Hyvä signaali kuitenkin, ettei natsjea Suomessa suvaita.

Katupartioita vai kansalaistoimintaa?

Vireä keskustelu on herännyt maahanmuuton, pakolaisuuden ja esimerkiksi järjestyksenpidon aiheista, viimeksi katupartiointiehdotuksen ympärillä.

Ideoita tarvitaan aina. Niitä kannattaa aina pohtia tarkkaan, ennen esittämistä ja sen jälkeen. 

Mitäpä jos valtio/kunnat tarjoaisivat mahdollisuuden työttömille kansalaisille tehdä työpanoksen esimerkiksi maahanmuuttokeskuksessa? Tämä voisi olla esimerkisi edellytyksenä täyden työmarkkinatuen saamiseksi. Kannustimia voisi keksiä myös muille vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille. Saattaisi olla oivaa kansalaistoimintaa!

Vihapuhe on arkipäivää

Ulkoiluttaessani koiraani törmäsin arkipäivän rasismiin. Bussipysäkin pleksiin oli kirjoitettu näyttävästi: Iltaa Vantaa - Somalit helvettiin.

 

Vihapuhe sosiaalisessa mediassa on silminnähden lisääntynyt. Tästä kertoo myös lehtien verkkokeskustelujen lisääntynyt valvontakin. Vihapuheesta on tullut arkipäivää.

 

Immosen I hallitus

Remember, remember, the fifth of November! Marraskuun viides jäi mieleemme lähinnä siitä, että pääministeri Sipilä (kesk) aloitti hallituksen sisällissoten kertoessaan, että saattaa lähteä presidentin puheille. Eräs uutinen jäi tämän nolon sotkun peittoon: Olli Immonen (ps) otettiin avosylin vastaan hallituksen riveihin. 

Vihapuhe ruokkii tyhjien ihmisten kaipuuta tulla nähdyiksi

En osaa laittaa sanoja kovin hienoon järjestykseen, enkä osaa kirjoittaa terävästi, ironisesti tai satiirisesti, kuten moni muu, esim.

Rasismi - mitä hallitus voisi tehdä?

"Eivätkö hallituspuolueiden johtajat ole selväsanaisesti sanoutuneet rasismista irti ja tuominneet väkivallan? Mitä muuta hallituspuolueet muka voisivat vielä tehdä?" 

Aloitetaanko vaikkapa siitä, että me odottelemme edelleen sitä kesällä mahtipontisesti luvattua edustaja Immosen "harjaamista" - tai kaikkien rasistien heittämistä ulos perussuomalaisista, minkä Soini lupasi jo 2009.*

Isänmaallisuuden alennustila

Oman kantani maahanmuuttokeskusteluun määrittelin äskettäin lyhyesti seuraavasti: tänä päivänä ääripäähän maahanmuuttokeskustelussa pääsee, jos vaatii kaikille Suomen alueelle tuleville ihonväristä, kansallisuudesta ja uskonnosta riippumatta samanarvoista kohtelua lain edessä. Ääripäässä on jos vaatii pakolaisille heidän asiansa asiallista ja lainmukaista käsittelyä. Ääripäässä on jos omasta mielestä pakolaiset ja turvapaikanhakijat ovat oikeutettuja turvaan.

Suomesta ja suomalaisista:

Olen vähän hämmentynyt. Olen asunut Suomessa jo melkein neljäkymmentä vuotta (no, oikeastaan 52 vuotta, mutta viittasin siihen, että noin neljäkymmentä vuotta olen ymmärtänyt asioista ja yhteiskunnasta edes jotakin.)

En vieläkään väitä olevani ekspertti maailman tulkitsemisessa. Olen ohittanut kaksi vaihetta suomalaisen miehen elämässä:

1. Parikymppisenä olin varma siitä, että minulla on kaikki tarvittava tieto.

2. 35-vuotiaana tajusin, etten tiedä mitään mistään.

 

Nyt olen jälleen valmis näyttämään koko maailmalle (tai ainakin Suomelle) närhen munat!

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä