Kaikki blogit puheenaiheesta Naturalismi

Kreationismista herneitä nenään!

Kreationismi ei ole ainoastaan poliittisesti ”epäkorrekti”, sopimaton, vaan lähes kielletty käsityskanta, tabu. Siitä huolimatta – tai sen takia – kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps.) on avoimesti myöntänyt olevansa kreationisti ja kristitty. Hän on rohjennut myös kyseenalaistaa ”pyhimmästä pyhimmän” eli evoluutioteorian.

Vain maailmaa voi tutkia

Petteri Hiienkoski puhuu avauksessaan, jota en saa kommentoida, Metodologiseen ateismiin perustuvasta naturalistisesta tiedekäsityksestä.

Muunlaisia tiedekäsityksiähän ei voi olla. Todellisuutta voidaan tutkia vain, jos oletetaan, että mikään yliluonnollinen tekijä ei voi muuttaa luonnonlakeja mielensä mukaan milloin tahansa.

Sekulaarit ”uskonnottomat” ovat myytti

PALUU PAKANAKULTTUURIIN

Nyt kun suomalaiset viettävät vanhaa pakanajuhlaa "juhannusta" niin on hyvä muistuttaa siitä että suomalainen kulttuuri ei suinkaan ole kehittynyt "uskonnottomaksi" niin kuin monet myyttiset ja mytologiset kertomukset mediassa tarinoivat. Suomalainen kulttuuri on sen sijaan kokenut suuren taantumuksen. Nimittäin taantumuksen muinaissuomalaisiin luonnonuskontoihin. 

Naturalismi ei pyri totuuteen

NATURALISMI    

Naturalistit tieteilijät etsivät luonnollisille asioille vain luonnollisia selityksiä ja väitän että näin he sulkevat silmänsä siltä minne todisteet loogisesti johtaisivat. Otetaanpa esimerkki.

Epikurolaisuus vaikuttaa tämänkin päivän materialismissa

Epikurolaisuus on materialismiin perustuva filosofinen elämänkatsomus. Epikurolaisuuden korkein hyve oli maltillisten nautintojen tavoittelu jonka avulla saattoi saavuttaa mielenrauhan ja poistaa ruumiillisen kärsimyksen. Korkein päämäärä ja tavoite epikurolaisuuden materialismilla oli siis saavuttaa nautintojen kautta mielenrauha ja poistaa ruumiillinen kärsimys. Epikurolaisuuden materialismisen "tieteen" tarkoitus ei siis ollut totuuden vaan mielenrauhan löytäminen. Ei totuuden vaan nautintojen kautta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä