Kaikki blogit puheenaiheesta Normitalkoot

Normien purkaminen Lapin puolustajan näkökulmasta

Hallituksen puolivälitarkastelu lähestyy ja tähän liittyen keskustan eduskuntaryhmä julkaisi tällä viikolla vihkosen, jossa käydään läpi 303 tämän kahden vuoden aikana purettua normia. Normienpurku on ollut yksi tämän hallituksen kärkihankkeista, josta sille voidaan antaa kiitettävä arvosana. Nostan seuraavaksi esille ne puretut normit, jotka näen Lapin kannalta merkityksellisimpinä. Osa pureutuista normeista on jo voimassa, muut saatetaan loppuun tämän vuoden loppuun mennessä.

Järki käteen päätöksenteossa Rautaharkon vastaanottokeskuksesta

Tampereen kaupungin ympäristö- ja rakennusjaoston tiistaina 29.3. pidettävän kokouksen esityslistalla on viranhaltijan päätösehdotus 10 000 euron uhkasakon asettamisesta Rautaharkossa toimivan vastaanottokeskuksen omistajille, jos he eivät palauta rakennusta alkuperäisen käyttötarkoituksensa mukaiseksi—eli käytännössä lopeta vastaanottokeskustoimintaa. Tällainen uhkasakolla öykkäröinti on järjetöntä.

 

EU -sääntelyn minimitason riitettävä Suomessakin

Suomen asenne EU:n direktiiveihin on aina ollut erikoinen. Haluamme järjestelmällisesti aina ylittää kansallisella lainsäädännöllämme EU:n asettamat miniminormit ja ammumme siten itseämme säännönmukaisesti jalkaan lisäämällä vapaaehtoisesti byrokratiaa sekä kustannuksia. Kun muualla Euroopassa on opittu kysymään EU:lta: "Miten me voimme tehdä näin tai näin?", kysyvät suomalaiset aina: "Voimmeko me tehdä näin tai näin?".

Viisi nostoa alkoholipolitiikasta

Vaaliteltoilla yleisin teema näyttää olevan soten ohella eläkkeet ja niiden ostovoima. Ne ovat tärkeitä asioita molemmat. Sen sijaan sosiaalisessa mediassa ovat nousseet esille normienpurkutalkoot ja erityisesti alkoholilainsäädäntöön liittyvät asiat.

Uusi raportti: Virkamiehet luovivat satojen strategioiden sekamelskassa

Suomella on 317 erilaista strategiaa ja ohjelmaa.  Suomella on esimerkiksi Ruoka- ja ruokateollisuusperunastrategia, Kansallinen muotoiluohjelma, Järkilohistrategia ja Kansallinen kalatiestrategia. Tarvitaanko näitä kaikkia?

Ei, ja siki Kokoomus vaatii sääntelyn purkua ja normitalkoita. Normitalkoot ja sääntelyn purku ovat Kokoomuksen aloittama ja kokoomuslaisten kansanedustajien kannattama korjausliike yhteiskunnalle.

Kokoomus vaatii sääntelyn purkua ja normitalkoita

Normitalkoot ja sääntelyn purku ovat Kokoomuksen aloittama ja kokoomuslaisten kansanedustajien kannattama korjausliike yhteiskunnalle.

Suomessa on 42 hyllymetrillistä lakeja ja asetuksia. Yksistään kunnilla on 535 lakisääteistä tehtävää.

Sääntelyn purkaminen on terveen järjen ja kohtuuden palauttamista. Se tarkoittaa yrittäjyyden ja kasvun esteiden purkamista, lupaprosessien vauhdittamista, ylimääräisen byrokratian karsimista ja sitä, ettei lailla tai viranomaismääräyksillä puututa ihmisten elämään silloin, kun ei ole välttämätöntä

Normitalkoiden uutisoinnista

Paljon puhuttaneet normitalkoot tulevat olemaan myös eräs tulevien vaalien kärkiteemoista monella ehdokkaalla.

Normitalkoiden uutisoinnista

Paljon puhuttaneet normitalkoot tulevat olemaan myös eräs tulevien vaalien kärkiteemoista monella ehdokkaalla.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä