Kaikki blogit puheenaiheesta Patsas

Aleksanteri toinen, Helsinki on sinun paikkasi

Seisot korkealla ja koppavana katsellen, kai Viroon saakka. Ympärillä on aina hosunut kaikenlaista sählääjää sotilaasta, arkkienkeliin saakka. Kerronko oman historiasi? Siitä on jo kauan aikaa. Elettiin helteistä päivää vuonna 1833 kesäkuussa. Ruhtinaskunnassa tunnustettiin, teidät, oi taivainen Romanovien suku, ainoaksi maailman hallitsijaksi. Ruotsinkieliset kartanoherrat tiedettiin toki paremmaksi väeksi Suomessa.

Suomettumisen aika ei ole ohi

 

Aku Ankan toimituksen päätös sensuroida Rion tunnetuiman patsaan mukaelman uusimman pokkarin  kannesta herättäsi lähinnä hilpeyttä jos ei olis kyseessä tunnetuimman sarjakuvasta. Päätös poistaa osoittaa vain sen että suomettumisen aikakausi ei ole mennyt mihinkään. se on vain muuttanut muotoa jossa kotiryssät on korvattu aikakauteen sopivilla koti-henkilöillä.

Miksi mies ja perussuomalainen? Kulttuuriministeriksi!

Löysin somesta 16.8. Hesarin kulttuurisivuilla olleen, Jussi Lehmusveden (kulttuuritoimittaja), kirjoittaman kolumnin. Luin ensin otsikon ja sitten jaetun jutun alta löytyvät ihmisten kommentit. Kiinnostuin. Oli ihan pakko lukea koko juttu itse ja muodostaa perussuomalaisena oma mielipide.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä