Kaikki blogit puheenaiheesta Petrodollari

Dollarin reservistatus - siunauksesta kiroukseksi

 


Dollarin reservistatus globaalina maailmanvaluuttana on tuottanut USA:lle ennenäkemätöntä, lähinnä velkaantumiseen, perustuvaa hyvinvointia jo kymmeniä vuosia. Mutta nyt ilmassa on merkkejä, että tuo amerikkalainen hyvinvointia luova Sampo on muuttumassa  tuhomekanismiksi, joka saattaa romahduttaa koko Yhdysvaltojen talouden.

¥uan, Venäjä & kumppanit ja uusi maailmanjärjestys

USAn sanktiot Ukrainan konfliktin siivellä laukaisivat Venäjän vastatoimena dollarin ohittamisen valuuttasodassa. Aiempi artikkelini ¥uan and Waterloo of Petro$(Part ½) kuvaa tätä valtapelin osa-aluetta.

¥uan ja Petro$ Waterloo

USA:n asettaessa Ukrainan konfliktin myötä sanktioitaan Venäjälle maa tuskin aavisti itselleen tuhoisia seurannaisvaikutuksia. Venäjän vasta-strategia käynnisti dollarivapaan blokin muodostamisen maailman energiamarkkinoiden pääpelureiden toimesta. Tämä de-dollarisaatio saattaa muuttaa ratkaisevasti globaaleja valtasuhteita ja näin Ukrainan konfliktia voi pitää dollarin Waterloon alkusoittona.

Suurvaltapolitiikan aakkoset

USA irrotti dollarin kultakannasta vuonna 1971. Tämän jälkeen dollarin kelvollisuus maksuvälineenä on ollut pelkän uskon varassa. USA:n dollari voisi olla vaarassa menettää tämän aseman mm. siitä syystä, että sen oma talous on perin kyseenalaisella tolalla valtiovelan keikkuessa 100% pahemmalla puolella BKT:sta ja sen kasvulle ei näy loppua.

Ongelmia tiedossa maailmanpolitiikassa

Ron Paul  kirjoittaa maaliskuussa seuraava. Obaman uusi laki 1.7.2014 tulee shokeeraamaan useimpia amerikkalaisia. Olen kritisoinut useita hallinnon päätoksiä, mutta tämä saattaa olla hallinnon pahin päätos tähän mennessä. Silloin edustajahuoneen laki tunnettuna nimeltä FATCA astuu voimaan. Uskomme, että tämä laki saattaa nopeuttaa U.S. dollarin romahdusta ja nopeaa elintasomme laskua.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä