*

Kaikki blogit puheenaiheesta Plagiointi

Laura Huhtasaaren gradu sisältää plagiointia

Julkaisin vuosi sitten blogikirjoituksen siitä, kuinka Laura Huhtasaari oli plagioinut blogiinsa lauseita suoraan uutisista ja muiden blogeista. Tutkin silloin automaattisella järjestelmällä jokaisen Huhtasaaren blogin lauseen ja tulin siihen johtopäätökseen, että Huhtasaarella on selvästi vaikeuksia tuottaa tekstiä itse ja hän turvautuu usein suoraan kopiointiin muilta.

Matti Vanhasen plagioinnit

Kuvahan on melko usein käytetty kasvonpuolikasidea. Vastaavaa kuvaideaa on käytetty Spiderman 2-mainoksessa, Conor McGregor-julisteessa ja John Lennonin julisteessa.

"Suomen asia on meidän" on ruotsalaisten toimittajien Olof Lagercrantzin ja Karl-Gustaf Hillebrandin kirjoittama kirjanen.

Suomen asia on meidän - Keskusta 2009

Plagiointia?

Huhtasaaren vaalitunnusta on väitetty kopioksi. Eihän se ole edes samalla fontilla, samalla värillä tai edes samoja sanoja käyttäen tehty. S-kirjainkin on täysin erilainen.

Jopa emeritusprofessori on pöyristytty: ”Näin suoraa kopiointia voi hyvällä syyllä tuomita epäeettisenä”.
Mitä samaa tuossa on, että tulee edes mieleen plagiointi??

Kansanedustaja Laura Huhtasaaren kirjoitukset ovat plagioituja

Blogisti Reija Härkönen julkaisi viime perjantaina kirjoituksen jossa paljastetaan, kuinka kansanedustaja ja evoluutiokriitikko Laura Huhtasaaren blogikirjoitus on sanasta sanaan plagioitu muiden kirjoittamista teksteistä, uutisista, selvityksistä ja raporteista.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä