Kaikki blogit puheenaiheesta Presidentinvaalit 2016

Trump pyrkii ulos Putinin taskusta

# Istuin maanantaina 16.7. Finlandia-talossa kansainvälisen lehdistön joukossa, söin ilmaiseksi tarjottuja mansikoita ja herneitä. Seurasin Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien Donald Trumpin ja Vladimir Putinin puheita. He olivat istuneet kahdestaan pari tuntia ja valmistautuneet tapaamaan lehdistön. Kysymyksiä ja salaliittoteorioista leijaili ilmassa.     

Donald Trump – maansa perustajien suurin painajainen toteutuneena!

Koska Yhdysvallat on liberaali demokratia, on yhtä oikein että Trump pannaan viralta sen vuoksi, että maan järjestelmässä kansalaisoikeudet ja -vapaudet ovat etusijalla presidentin enemmän tai vähemmän perversseihin mielihaluihin nähden, kuin hänen valintansa oli oikein kilpailijaansa pienemmällä äänimäärällä.  Miksi Trump voitti vaalit? Merkitseekö tämä muka, että hän saisi jatkaa virassaan?

Näkökulma: Miten tässä oikein näin kävi?

Modernin kielitieteen isäksi ja yhdeksi viimeiseksi todelliseksi valistuneeksi kuvailtu Noam Chomsky avasi huhtikuussa vuonna 2010 synkähköjä visioitaan Yhdysvaltain tulevaisuudesta. Filosofi varoitteli kuuntelijoitaan politiikan tilasta sekä siitä, kuinka helppoa karismaattisen mielipuolen olisi päästä valtaan tämän päivän Amerikassa.

Jännittävät presidentinvaalit tulossa

Muistatteko, että lähiviikkojen merkittävissä presidentinvaaleissa on suomalainenkin ehdokas? Yle esitteli hänet pari vuotta sitten, kun kampanja lähti käyntiin:

http://yle.fi/uutiset/3-7450575

Voitonmahdollisuuksia Fadumo Dayibilla tuskin on. Huomattava symbolinen merkitys on kuitenkin jo sillä, että aikanaan ensimmäisenä somalipakolaisena suomalaisesta yliopistosta valmistunut nainen on näkyvästi ehdokkaana.

Miksi Trump menestyy?

Miksi Trump menestyy?

*

Joitakin huomioita Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaalien tähänastisista ilmiöistä..

Erottautua - tunnistautua

CNCB:n kolumnisti Jake Novakin mukaan  Donald Trump ja hänen kampanjansa on onnistunut esivaalikampanjassaan siinä, missä hänen monin verroin kokeneempi poliittinen vastustajansa Hillary Clinton on onnistunut heikommin – tai suorastaan epäonnistunut.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä