Kaikki blogit puheenaiheesta Puolueloikkaukset

Kuihtuu kunnes lakkaa olemasta - sininen tulevaisuus?

Olen pannut merkille ihan lähiaikoina täällä Puheenvuorossa muutaman henkilön entisen profiilimerkinnän Sininen tulevaisuus muuttuneen Sitoutumaton-merkinnäksi.  Mistä mahtaa olla kyse, kun ainakin yksi kansanedustaja (myös kuntapäättäjä) ja kuntapäättäjä käyttävät uudenlaista merkintää eli sitoutumaton?  Kuitenkin kummankin kunnan päättäjämerkinnässä lukee (sin).  Vaikuttavat siis kuitenkin PS:stä loikkauksen jälkeen kunnissaan sinisten valtuustoryhmässä.

Puolueloikkari Kaj Turusen perustellut syyt loikkauksiin

Loikkausten ihmeellinen maailma ja etenkin niihin johtaneet perustelut. Ei voi mitään, mutta ainakin itseäni jäi hymyilyttämään kansanedustaja Kaj Turusen esittämät perustelut loikkaukselleen kokoomukseen. Tästä on kirjoitus kokoomuslaisessa nettijulkaisussa Verkkouutiset.

Mikä on heikoin 'Sininen' lenkki?

Kun mereltä tuulee ja aallokko käy, on aika istua kivelle ja tarkastella tuulen suunta ja aaltojen korkeus!

Sipoon merenrantamaisemista lähti hiljainen väreily, joka lopulta nousi aallokoksi. Tummien pilvien painoa oli vaikea mitata, sillä kukaan ei tunnistanut myrskyä.

Myrsky oli vasta alkamassa. 

Sote -kapinaliike oli jo käynnistynyt erilaisina ulostuloina, kolumneina, kaupunkien johtajien kokouksina, puheenvuoroina ja lopulta puolueesta irtiottona.

Harry 'Hjallis' Harkimo sanoutui irti Kokoomuksesta.

Keitä ne on ne sankariloikkarit?

”Keitä ne on ne sankarit, sellaiset sankariloikkarit, joita koko valtakunta arvostaa? Keitä ne on ne sankarit, sellaiset sankariloikkarit, jotka tosi työstä palkintonsa saa?” 

Lupaus ja sen pettäminen

Olen työelämäni aikana joutunut kohtaamaan paljon ihmisiä, joiden antama lupaus velvoittaa heitä, vaikka eivät enää jaksaisikaan.

Työssäni, auttajana, olen joutunut kyseenalaistamaan, henkilön itselleen aiheutetuvan kärsimyksen tunnesidonnaisuutta.

- -

Tunnetuin lupaus lienee sodan ajoilta: Kaveria ei jätetä!

Sodan aikana kaverin jättämisestä olisi seurannut elämänikuinen trauma.

Lupaus sisältää sekä tunteisiin vetoavaa että rationaalista auttamishalua.

Loikkarihallituksen laillisuus?

Perustuslain 60 mukaan ministerien on oltava rehelliseksi tunnettuja. Voidaanko pääministeri Sipilän uutta loikkarihallitusta pitää rehellisenä? 

Herää myös vakava huoli ihmisoikeuksien kunnioittamisesta (yhtäläinen äänioikeus). Onko loikkarihallitus saanut kansalta mandaatin?

Jos nykyiset ministerit eivät kunnioita 2000 hengen joukolla tehtyä äänestystulosta (PS:n puoluekokous) - voidaanko luottaa, että se kunnioittaa 200 hengen tekemiä äänestystuloksia (eduskunta)?

 

 

 

 

 

Loikkaukset valtuustoryhmien välillä vaalikauden aikana

Edelliset kuntavaalit pidettiin päivälleen neljä vuotta sitten. Savon Sanomat on tutkinut erilaisten valtuustoryhmien välillä tapahtuneita loikkauksia  Suomessa vaalikauden aikana . Kymmenet valtuutetut  ovat vaihtaneet valtuustoryhmäänsä syystä tai toisesta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä