Kaikki blogit puheenaiheesta Savonlinna

Millaisen lahjan Venäjän presidentti Putin tuo Savonlinnaan?

Meidän etukäteislahja oli tyrmäävä – sotaisa prikaatin kenraali Juha Eino Pyykönen |* maalasi Venäjän aggressiiviseksi ja imperialistiseksi |1. Ennen kuulumatonta ajattelemattomuutta ja osoitus kykenemättömyydestä antaa arvioita, suurvaltapolitiikkaa ymmärtämättömänä. Olisiko kenraalin parasta keskittyä karttaharjoituksiin miten Möhkön leirintäaluetta puolustetaan innokkailta karavaanareilta?

 

Media kohisee – presidentti Putin saapuu Savonlinnaan

Savonlinnan tuhkarokkoepidemia haastaa pohtimaan rokotteiden pakollisuutta

Savonlinnassa varmistui eilen neljäs tuhkarokkotartunta. Kaikki tartunnan saaneet ovat olleet rokottamattomia. Vaikka Savonlinnan tuhkarokkoepidemia on toistaiseksi hyvin hallinnassa, on aina olemassa mahdollisuus, että tauti lähtee leviämään myös muualle. Olemme tällöin vakavissa ongelmissa, sillä tuhkarokolta suojaavan MPR-rokotteen rokotekattavuus on pudonnut alle kriittisen 95 % rajan useissa kymmenissä Suomen kunnissa.

Kaupungistumisen hillitsemisellekin on hyviä perusteita

Suomessa on vasta viime vuosikymmenen loppupuolella alkanut vallata alaa ajattelutapa, jossa perinteisestä ideologiasta koko maan pitämiseksi asuttuna halutaan luopua ja korostetaan vain suurimpien kaupunkialueiden elinmahdollisuuksia. Aluetukijärjestelmää ja aikaisempia oppilaitosten ja työpaikkojen hajasijoituksia maakuntakeskuksiin halutaan purkaa ja väkeä houkutella erityisesti pääkaupunkiseudulle, jossa vieläpä mahdollisimman lähelle Helsingin kantakaupunkia.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä