Kaikki blogit puheenaiheesta Seksuaalirikos

Jokainen maahanmuuttajien tekemä raiskaus on poliitikkojen valinta

Oulun lähialueella Raahessa on taas paljastunut uusi alaikäiseen kohdistunut raiskaus, jonka tekijänä on ollut ulkomaalainen mies. Kun ensimmäiset vastaavat tapaukset tulivat ilmi, poliisi kommentoi, että ne ovat vasta jäävuoren huippu. Poliisi oli myös oikeassa.

Seksuaalinen: häirintä, ahdistelu, hyväksikäyttö

Puolustusvoimat selittelee sitä, että miksi seksuaalisen häirinnän kohteeksi joutuneita on puolustusvoimissa niin paljon. Eikä puolustusvoimat tietenkään ole ainoa valtion laitos jossa seksuaalista häirintää on ilmennyt.

Seksuaalinen häirintä on lisääntynyt - miksi?

Yksi merkittävä marraskuun uutinen on ollut se, että seksuaalinen häirintä ja ahdistelu on lisääntynyt. Tapauksia on tullut ilmi mm. oppilaitoksissa. Yhdeksi syyksi on arveltu sitä, että nykyisin ihmisten kynnys ilmoittaa seksuaalirikoksista on aiempaa matalampa, ja se on ehkä myös yksi syy siihen, että raiskaustenkin määrä on "lisääntynyt".

Seksuaalirikokset rinnastettava tappoon

Seksuaalirikokset tulisi rinnastaa vähintään tappoon oikeudellisesti, sillä uhrien elämät on pilattu ja tuhottu usein lopullisesti.
 
-----------------------------------------------
 
Raiskatut ja muut seksuaalirikoksien uhrit yrittävät ja tekevät paljon itsemurhia.
 
Raiskatut kuolevat myös usein ennenaikaisesti sairauksiin.
 
Raiskatut ja muut seksuaalirikoksien uhrit kärsivät vakavista mielenterveyden ongelmista vuosikymmeniä.
 

Ajatuksia seksuaalirikollisten rekisteröinnistä

Silmiini osui Yle Areelalta löytyvä dokumentti Theroux ja seksirikolliset. Ohjelma synnytti monia ajatuksia. Kannattaa ehdottomasti katsoa. Dokumentissa kerrotaan Yhdysvaltojen tavasta rekisteröidä seksuaalirikollisia. Rekisterit ovat netissä kaikkien vapaasti luettavissa, ja sovelluksella voi tarkastaa, asuuko lähettyvillä joku seksuaalirikoksesta tuomittu. Seksuaalirikollisille on määrätty monia rajoituksia. He eivät saa asua 600 metriä lähempänä kouluja tai leikkipuistoja, eivätkä liikkua alueilla joilla on lapsia.

Kenen syy seksuaalirikos on?

Laivoilla tapahtuneisiin raiskauksiin liittyen alkoi taas keskustelu uhrin syyllistämisestä. Sama aihe pomppaa esille aina silloin tällöin ja aiheuttaa eri asteista liikehdintään. Käydään keskustelua siitä, onko kyse uhrin syyllistämisestä vai ennalta estävästä rikoksia vähentävästä valistamisesta. Aihe ei rajoitu pelkästään naisuhrien syyllistämiseen ja pienikin vivahde-ero lausunnossa tai sen ajankohdassa voi kääntää lausuman asiallisesta asiattomaksi. Selvää kuitenkin pitäisi olla, että seksuaalirikos on aina tekijän syy.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä