Kaikki blogit puheenaiheesta Vaalitulos

Vaalituloksen tutkailua

Jos lyhyellä aikavälillä asiaa tutkitaan, hallitus kärsi pienen tappion. Hiukka vajaa puoli miljoonaa tukijaa vähemmän kuin eduskuntavaalien aikaan. Pitemmällä aikavälillä tappiota ei ole koska PS on ottanut Kepun äänestäjät. Voitaneen sanoa että hallituksella menee suhteellisen hyvin. Olosuhteet ja noudatetun politiikan huomioon ottaen jopa loistokkaasti.

Konservatiivisten vaalien liberaali valopilkku

En kiiruhtanut kirjoittamaan vaalien jälkeen, enkä kiiruhda nytkään. On levon aika, aika arvioinnin ja aika oman itsen palauttamisen tuosta egojen ristitulesta. Editoin silti tähän sinulle kuulumiset ja faktat siitä, miten mahtava tuloksemme on. Mediat nimittäin ovat otsikoineet hieman harhaanjohtavastikin tyyliin "somesuosio ei riittänyt". Se kun nimittäin riitti loistavaan vaalitulokseen.

Me tulemme vielä!

Lupausten synnyttämä kansalaisliike – perussuomalaiset - näyttää kasvavan tai ainakin vakiintuvan. Ajoittaiset säröt lupaajan imagossa eivät ole poistaneet lupausten vetovoimaa.

Muutosta parempaan lupaavat kaikki puolueet. Niin ovat luvanneet ennen ja lupaavat vastedeskin. Houkuttelevimmalta tuntuu silloin puolue, joka ei ole vielä koskaan voinut lupauksiaan pitää eikä niitä pettää. Muut tiedetään, mutta odotukset kohdistetaan tähän yhteen, jonka retoriikka on juuri niin vaikuttavaa kuin vastuun kannosta sivussa olleen liikkeen retoriikka vain voi olla.

Avoin eduskuntavaalituloksen kommentointiketju

Koska monen muun Puheenvuoron kirjoittajan tapaan Pietikäinen on blokannut minut ns. väärien mielipiteiden ilmaisemisesta blogistaan, ajattelin pistää pystyyn kaikille avoimen ja sensuurista vapaan kommentointiketjun eduskuntavaaleihin. 

 

Tätä kirjoittaessa vaalien tulos näyttäisi siltä, että Keskusta on saamassa vaalivoiton, mutta heikomman kuin on odotettu. Kakkospaikasta käydään tiukka taistelu ja Vihreät näyttävät nujertavan Vasemmiston ja RKP selkeästi pesee odotetusti KD:n.

 

Vaalit ratkaisevat!

Julkaistu Länsi-Uusimaa -lehdessä 8.4.2015

Vaalit ratkaisevat!

Vaalit ovat ovella. Vaalikamppailu on ollut poikkeuksellisen värikästä. Syynä on Suomen talous- ja työllisyystilanteen vaikeus. Lisäksi päähallituspuolueet Kokoomus ja SDP ovat olleet jo puolisen vuotta kuin kissa ja koira keskenään.

Vuonna 2011 aloittanut hallitus ei ole toimikautensa aikana onnistunut luomaan samanlaista sisäistä yhtenäisyyttä kuin lähes samalle sinipunayhteistyölle rakentunut Lipposen hallitus 90-luvun lopussa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä