Kaikki blogit puheenaiheesta Venäjän taktiikka

Presidentti Putin ahtaassa raossa

Kansainvälinen tilanne on huonontunut merkittävästi viime viikkoina, ja nyt keskeiseksi tehtäväksi on noussut pääsytien löytäminen rauhallisemmille vesille. Presidentti Putinilla on iso riski ajautua tuon prosessin suurimmaksi häviäjäksi.

Uuden kansainvälisen tilanteen muodostuminen

Vainoharhaista?

Presidentti Putin on organisoinut duuman vaalien alla komentoonsa 400 000 hengen turvallisuusjoukot ja hän on tehnyt maan johdossa isoja henkilövaihdoksia. Venäjä kasvattaa asevoimaansa läntisillä rajoilla, ja FSB pyrkii vaikuttamaan tapahtumiin niin Venäjän lähialuilla kuin medioissakin. Eniten presidentti Putinin tulevaan asemaan vaikuttaa kuitenkin USA:n presidentinvaalien tulos. Tuloksella on erittäin suuri merkitys myös Suomelle.

Presidenttipeliä 1

Lasi vodkaa ja maailma näyttää ihan mukavalta

”Vodkalla on aivan erityinen paikka venäläisten sydämissä, eikä ihme, sillä muutaman vodkalasillisen jälkeen elämä hymyilee, maailma syleilee, ja velat muuttuvat saataviksi.”

Tuo yllä oleva lause on lainattu eräästä venäläisestä julkaisusta. Ehkä siinä on tuotu yksinkertaisella lauseella esiin venäläisen köyhemmän kansanosan suhtautuminen maan oloihin ja sen hallintoon.

Venäjän hallinto 2015: pelkkää taktiikkaa – ei strategiaa lainkaan

Venäjän hallinto 2015: pelkkää taktiikkaa – ei strategiaa lainkaan

*

Lähde

Yleisen mielenkiinnon vuoksi käänsin ja vähän pelkistin tähän Andrei Kolesnikovin artikkelin, joka on julkaistu Carnegie Moscow Centerin sivuilla pari viikkoa sitten, 9.9.2015 nimellä ”The Russian Regime in 2015: All Tactics, No Strategy”.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä