Kaikki blogit puheenaiheesta Vihreä energiapolitiikka

Väärien asioiden pelko, ydinvoima ja energiapolitiikka

Ihmiskunnan ongelmiin on monia syitä, mutta yksi tärkeimmistä on varmasti väärien asioiden pelko. Me ihmiset emme nimittäin ole kovin hyviä arvioimaan riskejä: tapaamme pelätä enemmän näkyviä ja paljon julkisuutta saavia asioita, kuten terrorismia ja suuronnettomuuksia, samalla kun tuppaamme unohtamaan todellisuudessa paljonkin suurempia vahinkoja aiheuttavat mutta lähinnä tilastoilla ja tutkimuksilla todennettavat vaarat.

Korholan kanakuolemat jäävät elämään

Eija-Riitta Korholan Facebookpäivitys tuulivoimalan aiheuttamista kanakuolemista jää pysyvästi elämään. Tulemme aina ajattelemaan, että tuulivoimassa on jotain vaarallista, sillä "siihenhän kuoli niitä kanoja, vai miten se juttu oli". Vaikka myöhemmissä selvittelyissä on selvinnyt, että kanat tappoi minkki, niin silti tarina tuulivoiman tappamista kanoista jää alitajuntaamme, sillä "Niillähän olivat ne silmien verisuonetkin räjähtäneet".

Caruna - Vihreän energiapolitiikan konkurssin alkusoitto

Nykyiseen konsensukseen perustuneen vihreän energiapolitiikan pääarkkitehdit HS, YLE, Kuluttajaliitto, vihreät ajattelijat, eduskunnan energiaremonttilaiset ja muut ymmärtämättömät ovat nostaneet nyt raivon Carunan sähkön siirtohintojen korotuksista. Totutun kaavan mukaan se kuvastaa heidän mielestä energiayhtiöiden tolkutonta voittojen kahmimista ja tulojen siirtämistä vaivihkaa keimänsaarille ja luxemburgeihin verottomana.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä