*

Kaikki blogit puheenaiheesta Autonomia

Katalonian autonomia – historialtaan pitempi kuin Suomen

Jos Katalonia menettää nykyisen autonomiansa, niin sen menetys on kolmas autonomian menetys Katalonialle, joka menetti 700-vuotisen autonomiaoikeutensa 1714 Espanjan perimyssodan päätteeksi. Oltuaan kieli-ja kaikilta muiltakin oikeuksiltaan sorrettuna Espanjan toiseen tasavaltaan asti Katalonia sai uudestaan autonomian. Järjestyksessä toinen autonomian menetys oli, kun Francon diktatuuri vei sekä autonomian että tukahdutti myös katalaanien perusoikeudet.  

Venäjän Karjalaa ei haluta kehittää?

Monet ovat tämän tiedon oivaltaessaan aloittaneet väkivahvan parjaamiskampanjan itäistä naapuriamme kohtaan. Me hävisimme osan Karjalasta aloittamamme Jatkosodan myötä - ”lopullisenkin palautumismahdollisuuden” pienestä mahdollisuudesta – näinkö?

 

Eutanasian vastustus ; ihmisten autonomian vastustamista

Eutanasia on aihe, joka on perimmiltään etiikkaa. ; Voidaan jopa sanoa että tiedämme mitä tapahtuu kun ihmiset vaikka ottavat sisäänsä tiettyjä kemikaaleja. Kysymys ei ole siitä miten asiat ovat vaan siitä miten asioiden pitäisi olla. ; Tämä unohtuu helposti sillä kysymys on läpeensä medikalisoitu. Esimerkiksi Päivi Räsänen esittää usein argumentteja joissa hän korostaa lääkäristatustaan eikä kristittyä identiteettiään.

Euroopan unioni – kriisien ja hitaan kehittymisen kitkerä yhteistyö

Suomi vietiin läntisen Euroopan peräpohjolakolkaksi kansanäänestyksellä vuonna 1995 – hiukan yli puolet kansastamme, tuntematta vähääkään tulevaisuutta, antoi epävarman äänensä liittymiselle yhteisöön |1. Unioni tänään kitkeröityy |* kansallisvaltioina romahdukseen tai talouden väkivahvaan liittoon – Yhdysvalloille ja Kiinalle vastapeluriksi ja/tai yhteistyökumppaniksi.

Minun isänmaani ei ole enää itsenäinen. Viettäkäämme kansallispäivää.

Meille valehdeltiin päin naamaa, kun maamme eliitti vuonna 1994 vakuutti, että meidän pitää mennä EU:n jäseneksi, jotta me voisimme päättää omista asioistamme.

Ikävä totuus nyt kuitenkin on, että jopa Venäjän tsaarin alamaisina autonomian ajalla suomalaiset päättivät vähintään yhtä paljon omista asioistaan kuin nykyisen EU-autonomian aikana.

Svobodnaja Pressa: tsaari antoi Suomelle perustuslain

"Suomi uhkaa Venäjää informaatiosodalla," kirjoittaa venäläinen Svobodnaja Pressa-sivusto. Jutussa käsitellään Markku Mantilan trollisotaa ja esimerkiksi Antero Eerolan tapausta. Mutta lehdellä on heittää soppaan oma niin sanoaksemme historiallinen uutuutensa. Lehden mukaan tsaari Aleksanteri II antoi Suomelle sen ensimmäisen perustuslain.

Suuri Adressi 16.3.1899

Suuri Adressi 116 vuotta sitten

"Suurivaltaisin kaikkein armollisin Keisari ja Suuriruhtinas!

Teidän Keisarillisen Majesteettinne Julistuskirja viime helmikuun 3 / 15 päivältä on kaikkialla Suomessa herättänyt hämmästystä ja surua.

Haluan takaisin itsenäisen isänmaan!

Venäjän tsaarin alamaisina autonomian ajalla suomalaiset päättivät vähintään yhtä paljon omista asioistaan kuin nykyisen EU-autonomian aikana. 1800-luvulla Suomi syntyi ja kasvoi kansakuntana muiden rinnalle.

Asioista ei haluta antaa oikeaa kuvaa, sillä se olisi turhan ikävä tosiasia nykyisen valtaeliitin kannalta. On siis helpompaa antaa valheellinen kuva, koska suomalaisten mieliin on iskostettu kuva autonomian ajan venäläistämisajoista. Nuo tapahtumat ovat totta, mutta vain osatotuus yli sadan vuoden ajasta autonomisena suuriruhtinaskuntana.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä