*

Kaikki blogit puheenaiheesta Auttaminen

"100 hyvää työtä" - haaste!

Hyvät suomalaiset!

Valtiomme vetäytyy entistä kiivaammin kansalaistensa luota jättäen osan kansalaisista oman onnensa nojaan!

Tätä ilmiötä vastaan voimme asettaa yhteisöllisyyden, ystävällisyyden ja avunannon toisiamme kohtaan!

Tehkää Suomen juhlavuoden kunniaksi lupaus itsellenne ja liitykää

 

”100 HYVÄÄ TYÖTÄ” – kampanjaan

 

auttamaan läheisiä, naapureita ja ennestään tuntemattomia kohtaamianne lähimmäisiä.

 

Trumpilta järkevä kannanotto Syyrian pakolaisongelmaan

Uuden Suomen mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on jälleen arvostellut Eurooppaa ”hirvittävästä virheestä” pakolaispolitiikassa.

Uskonnottomat lapset ja anteliaisuus.

Joulu on jakamisen juhlaa. Ja moni jakaa asioita myös internetissä. Yksi näihin liittyvistä aiheista on ollut tutkimus joka käsittelee lasten anteliaisuutta. Sen mukaan uskonnottomien lapset ovat anteliaampia kuin muiden.

Pelasta Cheerleader, pelasta itsesi

Ilkka -lehti tiesi kertoa uutisesta. Yksittäisestä rikoksesta josta ei tehty kriisikokousta. "Kaksi 12-vuotiasta koulutyttöä jäi suojatiellä auton alle tänään tiistaina Seinäjoella Törnävällä, S-marketin kohdalla. Törmääjä poistui paikalta, eikä kukaan pysähtynyt auttamaan tyttöjä." Tämä tilanne on itselleni kovin tuttu.

Auttaminen ei ole aina vain tahdosta kiinni

Piti kirjoittaa hallituksen "ratkaisuista", mutta arki painaa ja huolet niistä, jotka jäävät vahvoja kansalaisia suosivien päätösten alle kasvavat. Välillä, kun politiikka näyttää toivottomalta, kansalaiset toimivat toisin ja auttavat muita kansalaisia kestämään kolhuja.  Puheenvuorosta olen lukenut Timo Ekmanin vapaaehtoiskokemuksista vastaanottokeskuksissa. Kiitos Timolle tärkeästä ja hyvästä työstä!

Kukaan ei ole koskaan tullut köyhäksi antamisesta

Tunne on aina totta

Kokemus aiheuttaa reaktiona emotionaalista liikehdintää. Hyvää kokemusta seuraa luultavasti jotakin mielihyvän suuntaista ja ikävää kokemusta jotakin mielipahan tapaista.

Se tulkitaanko kokemus hyväksi, neutraaliksi vai huonoksi riippuu tietenkin kokijasta itsestään, mutta myös hänen sen hetkisestä vallitsevasta tunnekirjosta, aiemmista kokemuksista sekä uskomuksista, ennakkokäsityksistä ja odotuksista.

Hädän hintalappu

Haluatko auttaa? 

Viime vuonna Suomeen saapui 3 651 turvapaikanhakijaa. Tänä vuonna maahan on tullut yli 14 000 turvapaikanhakijaa ja sisäasiainministeri Petteri Orpo (kok.) arvioi 30 000 tulevan. Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan jopa 50 000.

USA huolissaan pakolaisiin soluttautuneista – Eurooppa vetää ruususen unta

USA huolissaan pakolaisiin soluttautuneista – Eurooppa vetää ruususen unta

*

Marko Kivelä kirjoitti tänään:

Fiksut selviävät haasteista voittajina

Vuodesta 2007 olen seurannut keskustelua maahanmuuton ympärillä. Koko tämän ajan niin itseään kutsuvat "maahanmuuttokriitikot" ovat haluneet muuttaa Euroopan ja Suomen maahanmuuttopolitiikkaa, koska se on ollut heidän mukaansa liian liberaalista, liian löysää, liian houkuttelevaa ja epäonnistunutta. Eduskuntavaaleista 2008 tähän asti valtuustoihin ja eduskuntaan on valittu sellaisia "maahanmuuttokritiikoita" muuttamaan Suomen ja samalla Euroopan suuntaa.

Pakolaisvirran hillitseminen olisi kaikkien etu.

Valitettavasti mailmalla tapahtuu ikäviä asioita ja ihmiset joutuvat lähtemään kodeistaan. Joukossa on todellisen avun tarvitsijoita mutta myös ns. elintasopakolaisia. Pakolaiset eivät ole kategorisesti joko hyviä taikka pahoja, he ovat ihmisiä eri lähtökohdista. Pakolaisia on niin paljon, että joukkoon mahtuu myös mädät omenat jotka pilaavat muun joukon maineen.

 

Olen kovasti koettanut miettiä ratkaisua ongelmaan ja lähes aina päädyn samaan lopputulemaan. Ihmisiä on autettava.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä