*

Ennustus

Suurmoskeijasta ja Suomen tulevasta arkkipiispasta

En nyt sano, että tämä on Herrasta, tai että tämä ylipäätänsä on profetia. Profetia on yleensä ajallisesti kaukaisemmista asioista, kuten Agabuksen ilmoittama silloinen maailmanlaajuinen nälänhätä (Apt. 11:27-28) tai Ilmestyskirjan kauaskantoiset profetiat. Pikemminkin tämä lienee ajatuksenjuoksua, joskin nämä asiat ovat pulpahdelleet mieleeni nyt parin viikon aikana, ja koin tarvetta niiden ilmoittamiselle.

ENNUSTUS,vaiko suuri viisaus jo vuodesta 2012

"Ruotsin valtiovarainministeri Anders Borg pitää todennäköisenä, että Kreikka eroaa euroalueesta seuraavan puolen vuoden aikana. EU-johtajat ovat kilvan vakuutelleet euroalueen pysyvän koossa. Kreikan pysyminen eurossa ei ole Ruotsin valtiovarainministeri Anders Borgin mielestä realistista.

Ennustamisen anatomia!

Ennustamista harrastetaan nykyään vähän liikaa. Media harrastaa sitä. Uhkapelaajat tekevät myös sitä veikkaamalla mikä hevonen, joukkue tms. voittaa tulevan kisan. Tämä ennustaminen siirtyy pikku hiljaa elämän kaikkiin osiin. Uskonnon näkökulmasta asian koetaan usein synniksi, eli tietämällä varmasti, mitä huomenna tapahtuu, mitätöidään Allahin, Jumalan tai Jahven kaikkivoipaisuus. Aina voidaan arvailla, mutta koskaan ei voi sataprosenttisen varmasti tietää, mitä tuleman pitää.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä