Kaikki blogit puheenaiheesta Mellakat

YK, EU ja valtamedia kunnostautuivat jälleen Hamasin juoksupoikina

 

YK, EU ja läntinen valtamedia epäonnistuivat - jälleen kerran - löytämään oikean syyllisen Gazan rajamellakoihin ja niiden myötä tulleisiin uhreihin. Noilla instansseilla ei ilmeisesti ole olemassakaan kuin yksi sormi ja sekin jäykistyneenä samaan asentoon osoittaen Israelia Hamasin päästessä kuin koira veräjästä.

Terveisiä Hampurista

Palasin tällä viikolla Hampurin G20-huippukokousten vastaisista protesteista. En kirjoittanut blogeja tai somepäivityksiä paikan päällä, koska ajan tasalla pysyminen olisi ollut kokopäiväinen projekti. Tapahtumiin osalistuminen kiinnosti enemmän. Todennäköisesti yli 100 000 osanottajaa keränneistä tapahtumista oli mahdotonta saada kokonaiskuvaa niiden keskiössä, sen voi saada vain seuraamalla somen häsäreitä ja uutisia kymmenistä eri lähteistä.

Ranskan kaaos

Ranskan kansa lakkoilee :  Lentoliikenne takkuilee, ölyalan puhdistamojen työntekijät lakkoilevat, ja nyt ydinvoimalat liittyvät lakkoilijoihin(mikä kuulostaa muuten vähän vaaralliselta).  Bensapula uhkaa koko maata, ja sähköntuotantoon saattaa tulla katkoksia. Ranskassa on osoitettu mieltä jo kolmatta kuukautta työalan uudistuksia kohtaan.

Mielenosoitus ei ole vallankumousyritys

Mielenosoitus on ihmisjoukon persoonallinen  pyyntö  hallitusvallalle puuttua johonkin epäkohtaan. Jos sen tarkoitus olisi jokin muu olisi kyseessä vallankumousyritys.  Siksi mielenosoittajat ovat aina uskollisia lailliselle esivallalle.  Aivoelin,  käsi ja jalka tottelevat järjen ääntä, sillä ne tietävät olevansa järjestelmän sisäpuolella. Kävelevä ihminen on liikkeessä jonkin alkuperäisen syyn voimasta.  Vain syntymätyperä kävelee turhan takia sadaakseen päällensä pelkkää vihaa.

Mellakoihin on enää viisi päivää

Siihen on enää pari päivää. Itsenäisyyspäivään nimittäin. Suomen tasavallan presidentin järjestämä itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto eli linnan juhlat on ollut jo pitkään koko kansan yhteinen kiinnostuksen kohde, joka vetää television ääreen ihmisiä aina mummoista ja vaareista lastenlapsiin. Lehtien muotikriitikot arvioivat innoissaan presidentin vieraiden pukuvalintoja, kun taas toisia kiinnostaa enemmän  se, kuka kenenkin kanssa liikkuu ja minne juhlien jatkot lopulta heidät vievät. 

Kuka pelkää mustaa miestä?

Yhdysvalloissa on viime aikoina nähty lukuisia mellakoiksi paisuneita mielenosoituksia, jotka ovat saaneet alkunsa poliisin tummaihoisten vähemmistöön kohdistamasta väkivallasta. Yhteenottoja on nähty niin St Louisissa, Missourin Fergusonissa kuin viimeisimpänä esiin tulleessa Baltimoressakin.

Mellakoita Neuvostoliitossa 1957-1986. - Gorbatsovin komitean raportti

Mellakoita Neuvostoliitossa 1957-1986.  -  Gorbatsovin komitean raportti

*

Esipuhe

Maahanmuuttajat keskittyvät samoille alueille yhä nopeammin

Vieraskieliset keskittyvät pääkaupunkiseudulla tietyille asuinalueille. Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla on jo lähes kolmekymmentä aluetta, joiden asukkaista yli viidennes puhuu äidinkielenään muuta kuin suomea, ruotsia tai saamea.

"Kehitys on jyrkkä ja erittäin nopea", kuvaa Helsingin yliopiston kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaara maahanmuuttajien määrän kasvua Hesarissa.

Yhteiskunnan hätätila

Viimein Suomessakin rähistään. Tätä on odotettu. Jo vuoden alussa paasasin itsekin Suomen unohdetusta edusta, jossa tähdensin, että nykymuotoisen hallituksen toimet uhkaavat vakavasti yhteiskuntarauhaa. Itsenäisyyspäivänä pari ikkunaa rikottiin ja tämä on vain jäävuoren huippu.

Populismia, Populismia.

Verkkolehti Perussuomalainen on marssittanut rohkeasti esiin Kiakkovierasjuhlien jälkipyykkinä YLE:n pääuutislähetyksen, jossa Perussuomalainen verkkolehden mukaan esiteltiin "puolueellinen" näkemys siitä mitä Kiakkovierasjuhlien takana on tapahtunut. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä