*

Kaikki blogit puheenaiheesta Suora kansanvalta

Miten edustuksellista demokratiaa voidaan korjata - vai voidaanko?

*

Demokratian eli kansanvallan toteutumisen keskeinen instrumentti on vaalit.  Vaaleissa äänioikeutetut kansalaiset valitsevat ehdolle asetetuista – ja asettuneista – ne, joille he luovuttavat määräajaksi valtuutuksen ratkoa ”yhteisiä asioita”. 

Politiikka ja sen toimet

Britania on näyttämässä esimerkkiä siitä, mitä kansalainen, eli kaiken lopulta maksava ajattelee näennäisdemokratiasta. Vielä ei ole tulos 100%:n mutta tämä päivä kertoo kuitenkin sen tosiasian, kuinka paljon on heitä, jotka haluavat, että päätöspöydissä toimitaan avoimesti, tasa-arvoisesti ja kansalaisten terpeet edellä, ei kuten olemme nähneet liian usein, vain oma ja kaverin etu , kun kansa kerran maksaa.

Sosialismi on kuollut – kauan eläköön kansalaissosiaalisuus!

(Nyt pinnalle ponnahti ahdistuneen sosialismin pohdiskelu |1 – forssalaisuutta saneerataan kuuleman mukaan radikaalisti tähän päivään. Varmat huhut kertovat demareiden kirjoittavan aateohjelmaansa uusiin kuoseihin. Näin on hyvä, koska sosiaalidemokraattien aate on vähintään face-lift’ in tarpeessa |2 … tai?)

 

Indonesia arpoi kyliä omaksumaan joko edustuksellisen tai suoran demokratian

Vuonna 2005 Indonesiassa tehtiin kokeilu jossa 49 kylää saivat 9 000 euron infrastruktuurihankkeisiin tarkoitetun avustuksen ja heidät arvottiin kahteen ryhmään jossa rahan käytöstä päätettiin eri tavalla. Toisessa ryhmässä rahan käytöstä päättivät vaaleissa valitut edustajat ja toisessa ryhmässä päätökset tehtiin kokouksissa jotka olivat kaikille asukkaille avoimia ja jossa jokaisella asukkaalla oli yksi ääni.

Juha Sipilä ja Lauri Lyly - hehän ovat kuin kaksi marjaa!

Peruuttakaa perjantain suurmielenosoitus! 

Oheisesta kuvasta ei valitettavasti näy onko herrojen Sipilä ja Lyly ranteessa molemmilla Rolexit vai kenties joku muu sveitsiläinen laatumerkki - Etelärannan ja Hakaniemen suunnalta jos valaistaisiin presidenttiehdokas Hirvimäkeä ja muitakin kansalaisia, niin tiedetään taas paremmin miten maa makaa, kiitos! 

Niinpä niin. 

Poika, jonka isä halusi Suomen presidentiksi

Olin vastassa kun synnyit sunnuntaiaamuna 2.8.2015 Keski-Suomen keskussairaalassa Jyväskylässä. Olemme äitisi kanssa nimenneet sinut Robertiksi – tervetuloa maailmaan poika! 

*** 

Robert, isäsi haluaa Suomen presidentiksi! 

Kolmas askel - kuvittele isänmaa melkein ilman poliitikkoja!

"E-liike - uusi onnellinen kapitalismi!" 

Olemme sitoutumattomia ja rakennamme tulevaisuuden johtavaa suomalaista kansanliikettä. Uuden E-liikkeen (s. 6/2014) ajama demokraattinen vallankumous on järjen, tunteen ja yksilön riemuvoitto latistuksesta ja vääränlaisesta kollektiivista. E-liike haluaa, että isänmaassamme asuu maailman onnellisin ja rohkein kansa ja täällä on maailman kilpailukykyisin ja innovatiivisin talouselämä.

Presidentille valtaa ja kansa lähemmäksi päätöksiä

Suomessa menee vielä keskimäärin hyvin. Elintasosairaudetkin kukoistavat –näin hirtehisesti todeten. Aidan toisella puolella menee jo huonommin; pitkäaikaistyöttömät, nuorisotyöttömyys ja –ajelehtiminen sekä leviävä huoli huomisen töistä ja toimeentulomahdollisuuksista.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä