Kaikki blogit puheenaiheesta Terveyskeskus

Milloin saadaan päivystysapu 116 117 -palvelu koko Suomeen?

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) on ottanut päivystysapu 116 117 -palvelun käyttöön. Mutta miten asiakkaat ovat kokeneet palvelun?

Ylilääkäri Leena Soininen HUSista kertoo videolla vastauksen tähän. Lisäksi hän kertoo, miten päivystysapu 116 117 -palvelu aloitettiin HUSIssa ja miten henkilöstö on otettu huomioon palvelun rakentamisessa.

Päivystysapu 116 117 on uusi maksuton päivystysnumero.

Se tarjoaa päivystykseen liittyvää ohjausta ja neuvontaa puhelimitse ja verkossa, kun kyse ei ole hätätilanteesta.

Terveyskeskusmaksun poisto oli virhe

Helsingin kaupungin yli neljän vuoden takainen päätös lakkauttaa terveyskeskusmaksu on osoittautunut kalliiksi virheeksi. Vielä vuonna 2011 terveyskeskusmaksulla katettiin nettomääräisesti yli 3 miljoonaa euroa terveydenhuollon kuluista, mutta vuodesta 2013 alkaen terveyskeskuskäynnit on rahoitettu pelkästään verovaroin.

Valtuustoaloite ilta- ja viikonloppuvastaanoton järjestämisestä Torniossa

 

Tornion terveyskeskus tarjoaa kuntalaisille päivystyspalveluja arkisin klo. 8.00 – 16.00 välisenä aikana. Muina aikoina torniolaisten on haettava hoitoa Länsi-Pohjan keskussairaalan yhteispäivystyksestä.

 

Lääkäreiden valintamyymälä vai perhelääkärimalli Suomeen?

Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Heikki Pälve perustelee Aamulehden kirjoituksessaan (3.4.2015) uutta perusterveydenhuollon mallia (2013) pohjoismaisuudella, jonottomuudella ja potilaiden valinnanvapaudella.

Pälven ”amerikkalaiseksi malliksi” nimittämä terveydenhuollon järjestelmämme on syntynyt vasemmiston, kokoomuksen ja keskustapuolueen yhteisestä tahdosta. Maaseudun paikkakunnilla terveyskeskukset toimivat pitkään hyvin, mutta suurissa kaupungeissa ne eivät ole toimineet koskaan. Tilanne oli aikansa tyydyttävä keskustapuolueen näkökulmasta.

Terveyskeskus vs. Doc Martin

Mitä yhteistä on hyvin toimivissa terveydenhoitojärjestelmissä ympäri maailman? Se, että lääkärit työskentelevät perusterveydenhoidossa yksityisinä ammatinharjoittajina. Tämä pitää paikkansa riippumatta terveydenhoidon rahoitusjärjestelmästä (Sitra 2010).

Potilasasiamiesten riippumattomuutta vahvistettava

Kuka auttaa potilasta jos sairaalassa, terveyskeskuksessa tai lääkäriasemalle sattuu hoitovahinko? Yli 20 vuotta vanhan potilasoikeuslain mukaan terveydenhoitopaikassa tulee olla potilasasiamies. Hänen tehtävänään on auttaa ja neuvoa potilasta, joka on tyytymätön hoitoonsa tai joka haluaa tehdä ilmoituksen potilasvahingosta. Potilasoikeuslain mukaan potilasasiamiehen tehtävänä on toimia muutenkin potilaan oikeuksien edistämiseksi ja toteuttamiseksi.

Yhden prosentin Suomi

Suomessa suurin osa kaikista julkisista palveluista on mitoitettu yhden prosentin mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että tarjoamme lukuisia palveluita käytännössä ilmaiseksi niiden käyttäjille, koska käyttäjistä noin 1 prosentti on niin pienituloisia, etteivät he kykenisi niistä maksamaan. 

Kirjasto ja tk pois köyhiltä = eliniän leikkaus

Asukkaat ovat pelastaneet Jyväskylän Huhtasuon kirjaston jo kahdesti. Pupuhuhdan koululla 11.2. klo 18 voit kertoa mielipiteesi siitä, tarvitseeko köyhimpien, työttömien ja moniongelmaisten kaupunginosa nykyisenlaista kirjastoa ja terveyskeskusta vai ei.

Terveyskeskuslääkäri pyysi anteeksi!!

Ranuan terveyskeskus toimii.

Soitin tänä aamuna kello 8.10 Ranuan terveyskeskukseen (mökkikuntani).

Sain vastaanottoajaksi kello 10.20.
Lääkäri totesi flunssaan liittyvät vaivani ja passitti "labraan".

Laboratoriokokeet otettiin pienen jonotuksen jälkeen kello 10.45

Lääkäri otti toistamiseen vastaan kello 11.10

JA PYYSI ANTEEKSI SITÄ, ETTÄ OLIN JOUTUNUT ODOTTAMAAN.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä