Kaikki blogit puheenaiheesta UPM

Uutispommikoira #67

Kirjoitin 10.4 kohtelustani UPM yhtiökokouksessa. Lähetin lehdistötiedotteen saamastani kohtelusta myös 80 tiedotusvälineen edustajalle.  
Yksi julkaisi sen. MV uutiset. Tähän mennessä se on luettu reilut 5000 kertaa. 
http://mvlehti.net/2015/04/10/osakas-vaiennettiin-upmn-yhtiokokouksessa/

Valkoista jauhetta

Kiva päivä!

Tänään saatiin, kerrankin, kuulla hyvä uutinen. TEM päätti myöntää 30 miljoonan euron energiatuen Suomen Bioetanoli Oy:lle. Tehtaan on tarkoitus aloittaa tuotanto entisissä UPM Myllykoski- paperitehtaan tiloissa Kouvolassa.

Asia nousi julkisuuteen viime keväänä. Hanketta pidettiin "liian kannattavana". Tai sitten sen epäiltiin kilpailevan UPM Lappeenrannan biojalostamon kanssa. Tai että ei tästä mitään kuitenkaan tule...

Leipäpussin ikkuna syntyy pian sellusta

Suomalaisen metsäteollisuuden hiipumista on liioiteltu vuosia. Peliteollisuuden kasvun huumassa monelta jää huomaamatta, että perinteisessä metsäteollisuudessa tapahtuu. Sellun keitto maistuu kovin vanhalta eikä tunnu älykkäältä ja tulevaisuuden tuotannolta. Mutta nano- tai mikrokuitusellu herättävät jo kiinnostusta. Prosesseissa puunkuidut rikotaan aina vaan pienempiin ja monikäyttöisempiin osiin.

-Insinööri  ja kemisti pystyvät tekemään mitä vaan, kun joku maksaa, sanoo Jukka Kankkunen Stora Enson Imatran tutkimuslaitoksessa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä