Kaikki blogit puheenaiheesta Verorahat

Follow the money, jos pystyt

Helsingin sosiaali ja terveyslautakunta käsitteli tänään 13.3 lausuntoa ponnen johdosta liittyen paperittomien (laittomasti maassa olevien) palveluiden laajentamisen kustannuksista. Esityksessä oli merkittäviä puutteita mm. erikoissairaanhoidon kustannukset uupuivat kokonaan. Tein asiasta palautusesityksen, jossa listasin seuraavia puutteita:

Sukupuolineutraali avioliittolaki vauhdittaa hyvinvointivaltion hajoamista

Luopuminen luonnonmukaisesta avioliittoinstituutiosta näyttää laajemmasta näkökulmasta tarkasteltuna olevan vain merkki läntisen kulttuurin rappeutumisesta. Perinteisen avioliittoinstituution romuttaminen nopeuttaa myös hyvinvointivaltion hajoamista.

Yhteiskunta, jonka enemmistö lakkaa kuuntelemasta ja kuulemasta omantunnon ääntä ja käyttämästä tervettä järkeä, on irtaantunut luonnonoikeudesta. Moraalin rapautumisella on taipumuksena kiihtyä, ellei yllättävää käännettä tapahdu. Valitettavasti ihminen on luonnostaan itsekäs. Sen myöntäminen ei välttämättä tosin ole helppoa.

Verorahoille vastinetta

Ei ollut minun keksintöä tämä. NY Timesin jutusta tuli mieleen katsoa Tilastokeskuksen sivuilta, että miten Suomessa on tilanne. Saako verorahoille vastinetta ja köyhtyykö rahvas.

 

Tuohan ei kerro mm kulutusveroilla ja palvelumaksuilla kerättyjä veroja. Ehkä sen löytäisi jonkun mutkan takaa, mutta annan nyt olla... Tuo kertoo paljon henkilö saa tuloja bruttona, sekä nettosumman+julkisen kulutuksen henkeä kohti.

Korkeakoulujen opetusmateriaali avoimesti saataville

Korkeakoulujen opetusmateriaalin tulisi olla avointa kaikille veronmaksajille, jotta elinikäisen oppimisen tavoite toteutuisi. Korkeakoulut toimivat pääosin verorahoilla ja oppimisen helpottamiseksi niiden tulisi julkaista avoimesti oppimateriaalinsa muidenkin kuin oppilaidensa käyttöön. Nykyiselläänkin materiaali jaetaan opiskelijoille käytännössä sähköisesti ja olisi pieni askel tuoda se saatavaksi myös muille. Itse asiassa järjestelmien kannalta olisi todennäköisempää kustannustehokkaampaa ja helpompaa mahdollistaa niiden avoin jako nykyisen suljetun sijaan.

Helsinki ei ole Mordor

Tänään Helsingin kaupunginhallitus tekee päätöksen uusimmasta Guggenheim-esityksestä, joten ajattelin jakaa omat ajatukseni aiheesta.

Helsingin kaupunkia pitää kehittää aktiivisesti helsinkiläisten, mutta myös matkailualan vuoksi. Helsinki-Vantaan lentokenttä Finnairin Aasian ja Euroopan välisten lentojen välisenä välilaskukenttänä tarjoaa Helsingille erinomaisen mahdollisuuden houkutella vaurastuvia aasialaisia turisteja. Ehdotuksiin luoda Helsinkiin kiinnostavia nähtävyyksiä pitää siis suhtautua vakavasti

Guggenheimin maagiset mustat kuutiot

Guggenheim-museon uusin rahoitusehdotus on Helsingin kaupunginhallituksen käsiteltävänä jo maanantaina. Siksi on ajankohtaista peräänkuuluttaa järjen käyttöä Helsingin päättäjiltä. Guggenheim Helsinki Tukisäätiön täysin pokkana esittelemä 550 000 kävijän vuotuinen turistiodotus luo täysin epärealistisia mielikuvia museon vaikutuksesta Helsingin talouteen. Ollaanko tässä nyt sortumassa populistiseen johdatteluun asiallisen päätöksenteon sijaan?

POIKAKO SYYLLINEN

"Poliisit ottivat pojan kiinni, jolloin kävi ilmi, että nuorukainen oli karannut aiemmin nuorisokodista. Poliisikaksikko, mies ja nainen, päätti viedä pojan sosiaalitoimistoon"

Mikähän siellä laitoksissa mättää,kun nämä lapset(nuoret)KARKAILEVAT työkseen,ja jopa vanhempiensa kanssa piilottelevat.Tämä itkeminen sosiaalisessa mediassa ,silloin kun jotakin tapahtuu,jolla saadan huostabisnekselle mainosta:eli lapset ja nuoret leimataan julkisesti,on media kissankorkuisin kirjaimin huutamassa kurkku suorana.

Guggelin PR-toimisto-Helsingin Sanomat

Antti Koskela oli kirjoittanut blogissaan jo niin hyvän ja paikkansapitävän kommentin Guggenheimin nykytilanteesta, että ajattelin tyytyä siihen ja jättää kirjoittamisen tällä kertaa väliin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä