Kaikki blogit puheenaiheesta Vihapuhe

Kielenhuoltoa hyvin suvaitsevaiselle vihervasemmistolle

Nyt kun toimittaja Vehkoo tuli tuomituksi käräjäoikeudessa loukkaavasta nimittelystä, lienee aika antaa hyvin suvaitsevaiselle vihervasemmistolle joitakin nimityksiä käyttöön vanhojen nimitysten tilalle:

Vihapuhe rikoslakiin?

Ylen vaalikoneessa kysytään kantaa ehdotukseen "vihapuhe tulee määritellä ja asettaa rangaistavaksi rikoslaissa". Herää kysymys, millainen lisäys rikoslakiin pitäisi tuon ajatuksen kannattajien mielestä tehdä?

Nykyisessä rikoslaissa on jo pykäliä, jotka kieltävät tietynlaisen "vihaisen puheen", kuten kunnianloukkaus ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Tarvitaanko vielä jotain lisää? Mitä pitäisi kieltää näiden lisäksi?

Syntyykö viides valtiomahti?

Solvausten ja uhkausten laukominen netissä tai kadulla ei ole sananvapauden käyttöä toisin kuin niiden esittäjät väittävät. Mitä se oikein on? Muiden mielipiteenvapauden riistoa ja vallan ottamista omiin käsiin. Solvausten ja uhkausten laukoja riistää kohteeltaan oikeuden mielipiteen ilmaisuun pelottelemalla, pakottamalla vaikenemaan tai mustaamalla tämän maineen. Siten hän myös estää keskustelun henkilön mielipiteistä. Minä määrään mitä täällä saa puhua!

Sanat muuttuvat teoiksi. Tappouhkaukset ja maalittaminen yllyttävät samanmielisiä väkivaltaan vihan kohteita vastaan.

#JeSuisKeijo

Twitter jäädytti tänään suositun vihapuhepoliisi Keijo Kaarisateen parodiatilin palvelustaan.


Twitterillä, kuten muillakin sosiaalisen median jättiyrityksillä on tietysti oikeus valita käyttäjänsä. Itse ongelma onkin suunnassa, johon olemme menossa paitsi Suomen, myös Euroopan tasolla.

Sananvapaus

Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista. Joskus asiat ovat vaikeita ja sisältävät arvoristiriitoja. Kun unelmat ja todellisuus eivät kohtaa, tarvitaan jämeriä keinoja ongelmien tehokkaaseen ratkaisuun. Ongelmia ei pidä hyssytellä: kissa tulee nostaa pöydälle aina kun on tarvis. Tähän tarvitaan asiallista keskustelua.

Pedofilian puolustajat keskuudessamme

Mikä tätä yhteiskuntaa vaivaa, kun pedofiliaakin on tarve ymmärtää ja normalisoida?

Avautuva kirje Perussuomalaisten tukijoukoille

Hei arvoisa lajitoveri! (Tämä on kaltaiseltani darwinistilta hyvin joustava tervehdys, jossa ei ole kovin vahvasti niitä konnotaatioita joita liittyy kommunismissa sanan "toveri" käyttöön. Joskin yhteys on tässä täysin tarkoituksellinen.)

Saako sanoa?

Keskustelukulttuuri on mennyt Suomessa oudoksi. Mielipiteen kertominen julkisesti saa liikkeelle laumat, joiden ainoana pyrkimyksenä tuntuu olevan sanojan vaientaminen. Kaikki kriittiseksi tulkitut kysymyksetkin ovat pahasta. Kun useampi puoluejohtaja näyttää hyväksyvän miljardiluokan käpin lupaustensa ja rahoituskeinojensa välille, on asiasta kysyminen irvailua ja vihapuhetta.

Mielipiteen- ja sananvapaus huonon käytöksen oikeuttajana

Olen pidemmän aikaa katsellut keskusteluja täällä Puheenvuorossa ja myös muualla mediassa äärimmäisen turhautuneena. Yksi kestoaiheista on vihapuhe ja siihen perusteluna liitetty sananvapaus, missä mielestäni haetaan suurilta osin haetaan oikeutusta käyttäytyä huonosti ja epäkunnioittavasti muita kohtaan. Miksi ihmeessä yhdeksi keskeiseksi tavoitteeksi monille on noussut ajatus siitä, että huono käytös ja toisinajattelevien dissaus olisi jotenkin suurimpia tavoiteltavavia asioita. Asiallista kritiikkiä ja asioiden tuomista esillehän en tunnista kenenkään olleen kieltämässä missään.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä