Timo Soini, näkijä ja tekijä?

Jo Timo Soinin pro Gradu-tutkielma kertoi, mitä Timo Soinin populistisen puolueen politiikka tulee olemaan..

Jo vuonna 1988 maisterismies kirjoitti Gradussaan: "Populismi on itsensä syrjäytyneiksi tuntevien aate". Soinin mukaan näitä kelkasta pudonneita Suomessa riittää. Ovat vain siirtyneet maalta lähiöiden pubeihin.

"Populismiin liittyy aina kansa ja sen kollektiivisten traditioiden ihannointi".  Jo Gradua kirjoittaessaan Soini asetti populistisen liikkeen johtajalle ja johdolle vaatimuksia, joilla hän nosti puolueen johtajan ja johtoryhmän selkeästi kannattajiensa yläpuolelle kirjoittamalla: "Populismi on kansan aate, joka vaatii lähes aina karismaattisen johtajan tai intellektuelliryhmän johtajakseen".

Soini kirjoitti myös: "Populismi on aina myös kansaan ja sen perinteisiin vetoavaa, joten erilaiset patriarkaalisen järjestelmän purkamistoimenpiteet, mm. naispappeuden hyväksyminen, pakolaispolitiikka ja huononeva AIDS-tilanne antavat mahdollisuuden aatteelliseen populismiin".

http://nyt.fi/a1458358326417

Jos Soinin silloista Gradu-tutkielmaa vertaa perussuomalaisten puolueohjelmaan, kyllä sieltä kaikki Soinin opit löytyvät. Muutenkin kovin ennustuksellinen on Timo Soinin Gradu-tutkielma, jos sitä peilaa Euroopan poliittiseen kehitykseen. Linkistä löytyy myös linkki itse tutkielmaan.

Mutta miten tätä sitten hyödyntää silloin, kun populistinen puolue istuu muiden mukana koalitiohallituksessa?

1203pl
Siilinjärvi

Neljän aikuisen lapsen isä ja seitsemän lapsenlapsen vaari.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu