Kenelle kellot soivat, keskusta?

Juuri julkaistu HS-puoluegallup kertoo keskustan kannatuksen valahtaneen kaikkien aikojen pohjalukemiin, 11.1%.  Tähän ei ole auttanut edes puheenjohtajan vaihdos  Juha Sipilän uuden sukupolven puheenjohtajaan Katri Kulmuniin. Helsingin Sanomat kysyi syitä keskustan kannatusalhoon Tampereen yliopiston politiikantutkija Johanna Vuorelmalta ja keskustan entiseltä puoluesihteeriltä Pekka Perttulalta.

Johanna Vuorelma pitää ymmärrettävänä, että pitkällä aikavälillä maaseudun ja pienten kaupunkien asukkaiden asiaa ajavien puolueiden kannatus laskee. Hänen mukaansa Keskustan luontainen kannatuspohja kaventuu kaupunkeihin vievän muuttoliikenteen myötä. X-puoluesihteeri Pekka Perttula kertoo odottaneensa keskustan kannatuksen laskun jatkuvan. Perttulan mielestä keskusta ei uskalla riittävän kriittisesti tarkastella ja myöntää sitä, mitä on tehty huonosti. Esimerkiksi hän mainitsee Juha Sipilän hallitus- ja puheenjohtajakauden.

Eli näyttää vahvasti siltä, että keskusta on menettänyt entisen identiteettinsä ja tosiasioiden tunnustaminen on vaikeaa. Vaikka J.K. Paasikiveven mukaan tosiasioden tunnustaminen on kaiken viisauden alku.

 

Lähde: Helsingin Sanomat   Linkki kommentissa nro 1

1203pl
Siilinjärvi

Neljän aikuisen lapsen isä ja seitsemän lapsenlapsen vaari.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu