Lakkotalvi?

Neljän ”viisaan” ryhmä yritti ratkaista postin pattitilanteen ottamalla ”sotkuun” mitenkään kuulumattoman medialiiton ratkaisunsa avaimeksi. Ei onnistunut. Lakko jatkuu ja huomenna sitä täydentää monta tavallisen ihmisen elämää vaikeuttavaa tukilakkoa.

Kovin helpolta neuvottelutilanne ei näytä muillakaan aloilla. Teollisuusliittoon jättänyt lakkovaroituksen. Lakon piirissä olisi 35000 työpaikkaa ja 180 yritystä 09.12.-12.12. Myös ammattiliitto Pro on ilmoittanut aloittavansa lakon ajalla 09.12.-12.12. Lakko koskisi toimihenkilöiden työsopimuksen mukaisia töitä teknologiateollisuuden suunnittelu- ja konsulttialoilla kumiteollisuudessa ja lasikeramiikkateollisuudessa.

Myös ylempiä toimihenkilöitä edustava YTN jätti lakkovaroituksen 50000 asiantuntijaa koskevan lakkovaroituksen. Lakko ajoittuisi ajalle 09.12.-18.12. kolmen päivän jaksoissa ja koskee suunnittelu- ja konsulttialan sopimusaloja.

Työmarkkinoillakaan mikään ei enää tunnu olevan kuten ennen. Ennen neuvottelut hoidettiin SDP:n ollessa hallituksessa sopuisasti ja varsin kitkattomasti pois pöydältä. Nyt Rinteen hallitus on sotkeutunut Postin umpisolmuun ja tehnyt itsestään lakon osapuolen. Ja lakkovaroituksia satelee joka suunnalta. Ei hyvältä näytä!

Lähteet: Yle, YTN    Linkit ensimmäisessä kommentissa.

1203pl

Neljän lapsen isä ja kuuden lapsenlapsen vaari.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu