Muutaman tunnin työ vuodessa!

Viime helmikuussa ennen eduskuntavaaleja silloinen oppositiokansandustaja  ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan (StV) puheenjohtaja Krista Kiuru (sdp) ilmoitti, että o,7 hoitajamitoitus vanhusten hoidossa saataisiin lakiin vain muutaman tunnin työllä. Eilen pääministeri Sanna Marin Demokraatin mukaan ”jysäytti jymyuutisen”. Pitkään valmisteltu hoitajamitoitus tuodaan valtioneuvostoon torstaina ja sen jälkeen se annetaan eduskunnalle. Pääministeri Sanna Marin muistaa myös kiittää nykyistä perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurua: ”Kiitos Krista Kiuru tärkeän uudistuksen valmistelusta”.

Lähde: Demokraatti   Linkki ensimmäisessä kommentissa

Myös perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru ilmoitti Twitterissä olevansa ylpeä, että yhdessä sovittu vanhuuspalvelulain uudistus etenee. Laki on tarkoitus saada voimaan jo ennen vuotta 2023, mutta yksittäisissä hoitopaikoissa siirtymäaika päättyisi vasta maaliskuun lopussa 2023.

Uudistus tarkoittaisi käytännössä tuhansien uusien hoitajien palkkaamista. Marinin hallitus on kuitenkin kätevästi siirtämässä sekä näiden hoitajien  ja siihen tarvittavan rahoituksen ”löytämisen” seuraavalle vaalikaudelle ja tulevalle hallitukselle.

 

1203pl

Neljän lapsen isä ja kuuden lapsenlapsen vaari.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu