Politikoiva media

Eri mediat ovat riepotelleet Rinteen hallitusta. Tahti on kiihtynyt Posti-kohun myötä. Posti-kohu alkoi siitä, kun työntekijät vastustivat halvemman TES-sopimuksen piiriin siirtymistä. Vastahankaa ei varmasti vähentänyt se, että Postin ex-toimitusjohtaja Heikki Malisen tulot vuonna 2018 olivat 908 802 euroa.

Vaikka postisotku saatiin kunnialla maaliin ja yleislakko vältettiin, ollaan nyt kuitenkin hallituksen eron partaalla.

Kehitys on ollut pitkälle median kehittelemä painekattila, joka postikohun myötä räjähti. On vaikea olla katsomatta asiaa yhtä kyynisesti kuin toimittajat: vasemmistopohjainen hallitus on periaatteellisesti väärässä, siksi sitä pitää suomia. Viime kevään vaalitulos kismittää yhä oikeistopuolueita, kokoomus kun ei ole tottunut kantamaan vastuuta oppositiossa. Perussuomalaisille oppositioasema oli kitkerä ja kitkerämmäksi se muuttuu gallup-suosion kasvaessa. Keskusta on tuuliajolla ja näki tilanteessa mahdollisuuden kalastella kansansuosiota.

Suomalainen media on näyttänyt karvansa. Isot mediatalot ovat kallellaan oikealle ja antavat nyt palaa olan takaa. Hybris on saanut toimittajat jo näkemään kristallipalloon. Mm. Iltasanomien Timo Haapala sanoo, että  ”ei tullut Rinteestä pitkäaikaista pääministeriä. Hän ehtii olla pääministerinä pari–kolme päivää vaille puoli vuotta.”(https://www.is.fi/politiikka/art-2000006329254.html), ikään kuin Rinteen ero olisi jo jo tapahtunut ja hallitus vaihtunut. Haapalan virkaveli Marko Junkkari Helsingin sanomista ei hänkään ennusta hallituksen säilymisen puolesta, mutta antaa realismin nimissä asialle teoreettisen mahdollisuuden (https://www.hs.fi/junkkari/art-2000006329178.html).

Suomalainen lehdistö ja tiedonvälitys ei ole koskaan herättänyt minussa aihetta ”fake news” -tyyppiseen ajatteluun. Mutta huomioonottaen viime vuosien kehityskulun, oikeistopuolueiden vähäisen kritiikin ja vasemmistopohjaisen hallituksen ryöpytyksen, on pakko sanoa:

politikointi on palannut politiikan toimitukseen.

 

 

aaltoterho

Kirjoittaja (opiskelija), muusikko (palkaton), teatteri-ilmaisun ohjaaja (työtön), vahtimestari (työpaikka koronan vuoksi suljettu).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu