Median poliittinen ohjaus

HS uutisoi tänään ulkoministeri Haaviston informoineen presidentti Niinistöä suunnitelmista, joita on tehty liittyen Syyrian Al-Holin leirillä olevien suomalaisten palautukseen:

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006330254.html

Uutinen on tullut luettavaksi puoli viiden paikkeilla. Kuitenkin pari tuntia myöhemmin IS uutisoi, että presidentti ei ole tietoinen asiasta.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006330469.html

Haavisto on informoinut suunnitelmista presidenttiä. Presidentti ei kuitenkaan ole saanut tietoa päätöksestä, kuten hän verkkouutisille mainitsi. Juttuun on siis kätketty kaksi näkökulmaa: suunnitelma sekä päätös. HS nappasi uutisen kärjeksi sen, että väärinkäytöstä ei ole tapahtunut: presidentti tiesi suunnitelmista. IS väänsi jutustaan Haavisto-vastaisen näkökannan. Oikea tieto on ollut yleisessä jakelussa ennen muunneltua uutisointia. Miksi näin?

Isot mediatalot ovat kallellaan oikealle ja painostavat vasemmistopohjaista hallitusta, kuten Posti-kohussa nähtiin.

IS:n uutisointi Al-Holin jutussa luo maahamme epäluottamusta poliittista päätöksentekoa kohtaan ja on epäsuora keino vaikuttaa maamme asioihin. Tämä on tarpeisiin sopivaa tiedon muuntelua. Koko juttu on epäkunnioittavaa presidentti Niinistön sanomisia kohtaan. IS:n kommenttiketjussa vaaditaan kovaan ääneen Haaviston eroa väärin perustein eli kyseenalaistetaan se, mitä Niinistö tiesi.

Uutistoimiston vastuulla on puolueeton tiedonjakelu, ei tiedon valjastaminen uutistoimiston tarpeisiin.

aaltoterho

Kirjoittaja (opiskelija), muusikko (palkaton), teatteri-ilmaisun ohjaaja (työtön), vahtimestari (työpaikka koronan vuoksi suljettu).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu