Vihje työttömille: ryhtykää turkistarhaajiksi

Hallitukselle osa ihmisistä (tukien saajat) eivät kelpaa edes kuluttajiksi. Tukien saajilta leikataan tuet siinä toivossa, että he työllistyisivät. Keppiä annetaan ja huudetaan: menkää töihin. Keppiä annetaan myös lapsiperheille ilmeisesti sillä odotuksella, että myös lapset menisivät töihin. Lapsityövoima sopisikin hyvin Orpon hallituksen arvoihin. Valtiovarainministeri Purran mukaan empatian pohjalle ei voi rakentaa politiikkaa. Samaan aikaan Purra itse kyllä vitsailee leikkauksiin liittyen, mutta kysymys kuuluu, ketä naurattaa? Ehkäpä antamalla lisää keppiä kansa saataisiin myös nauramaan.

Hallituksen politiikka synnyttää osattomien luokan. Tätä tarkoitan, kun sanon, että Orpon hallitukselle osa ihmisistä ei kelpaa edes kuluttajiksi. Tukien saajat ovat ensiluokkaisia kuluttajia markkinatalouden kannalta. He siirtävät sen rahan eteenpäin, mitä tukina saavat. Raha ei jää jemmatilille, koska mitään jemmattavaa ei ole. Raha liikkuu tukien muodossa yhtä lailla kuin sijoituksina. Työttömiin tehdyt sijoitukset tulevat takaisin toimivana työelämänä, jossa ihmisillä on mahdollisuus työllistyä ja yrityksillä mahdollisuus rekrytoida. 100 prosenttista työllisyyttä tuskin haluaisi kukaan. Mistä me silloin saisimme työntekijöitä avoimiin tehtäviin?

On mielenkiintoinen kysymys, millainen osa Orpon johtamassa Suomessa on varattu osattomille. Ehkä asiaa on syytä tarkastella asiaa boksin ulkopuolelta:

Jos työttömille maksetut tuet ovat leikkurissa, toisin on niiden tukien laita, joita maksetaan tulevaisuuden työttömille. Ajatellaanpa vaikka turkisalaa. 50 miljoonaa euroa ei tunnu missään. Turkistarhaajien työttömyyttä voidaan siirtää tällä tavalla seuraavaan lintuinfluenssaan asti.

Paras ratkaisu työttömille olisi ottaa hetkeksi turkistarhaajan rooli ja ryhtyä tulevaisuuden työttömäksi. Sillä tavoin kuukausittaiset tuet kasvaisivat muutamasta satasesta moneen sataan tuhanteen euroon kuussa. Kaiken lisäksi vaihtokaupassa palautuisi oma ihmisarvo.

Ehkäpä puheet leikkauksistakin saattaisivat silloin naurattaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu