Wille Rydman ja Kokoomuksen hätä

Kansanedustaja Wille Rydman patistaa kokoomusta tekemään yhteistyötä Perussuomalaisten kanssa. Näin voi päätellä hänen ulostulostaan HS:n haastattelussa, jossa hän kuvaa ”kieltäytymistä hallitusyhteistyöstä PS:n kanssa poliittisen lähihistorian pahimmaksi virheeksi”.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006392004.html

Sanojen voi tulkita johtuvan Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon julkitulosta, jossa hän määritteli Kokoomuksen ”malttiliseksi oikeistopuolueeksi”. Tämä yleisesti nähtiin yrityksenä erottua äärioikeistosta ja Perussuomalaisista.

https://www.hs.fi/junkkari/art-2000006387498.html

Kokoomus ei ole tottunut olemaan oppositiossa. Se pelkää jäävänsä poliittisen kahtiajaon häviäjäksi tilanteessa, jossa poliittinen kenttä jakaantuu karkeasti ottaen liberaaleihin globalisteihin (vihreät) ja kansallismielisiin (ps). Orpon yritykset määritellä poliittinen toimintakenttä uusiksi Kokoomuksen puheenjohtajan arvovallalla tuntuu hataralta. Toimittaja Marko Junkkari toteaa uutisessa, että ”Orpon mukaan pitäisi puhua kolmiosta, jonka yhtenä kulmana on kokoomuksen edustama maltillinen oikeisto.” Rydmanin ulostulo ei puheenjohtajan sanoja tue. On perusteltua olettaa, että Orpon sanat voivat tuntua haihattelulta monille muillekin Kokoomuksen sisällä. Vaikuttaisi, että ainoa joka haluaa puhua maltillisen oikeiston puolesta, on Petteri Orpo.

Mutta ainahan saa haluta.

Kuitenkin tosiasia on se, että Kokoomuksen seuraava puoluekokous järjestetään kesäkuussa. Uudet puheenjohtajaehdokkaat ja heidän erikoismiehensä ovat valmiita taistoon. Näyttäisi siltä, että he haastavat nykyistä puheenjohtajaa äärioikealta.

aaltoterho

Kirjoittaja (opiskelija), muusikko (palkaton), teatteri-ilmaisun ohjaaja (työtön), vahtimestari (työpaikka koronan vuoksi suljettu).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu